Макар ежегодно да произвежда сериозен брой красиви и вдъхновяващи истории, Холивуд винаги е бил инкарнация на моралния упадък и естествен инкубатор на широката гама от човешките пороци, затова и няма как да не изпитваме искрена наслада от всяка проява, осмиваща посоката, в която се развиват натоварените с лицемерие политкоректни тенденции на елита. След поредицата филми с участието на Уил Феръл и най-вече след страхотния „The Big Short“, смятаме, че кариерата на кретеноида Адам МакКей се развива в именно такава посока, затова и ние с неприкрит интерес продължаваме да следим всеки проект, в който е замесен.

През последните месеци името на режисьора се споменава предимно с новините покрай подготвяния от него биографичен филм, посветен на живота на прочутия политически кукловод от близкото минало Дик Чейни, и докато с огромно нетърпение очакваме да отразим трейлър или поне постер на „Backseat“, от HBO ни изненадват с трейлър на сериал с името „Succession“, продуциран от МакКей и очевидно носещ същия авторския почерк.

адам маккей и крисчън бейл
Адам МакКей и Крисчън Бейл в страстен момент от церемонията по раздаването на „Оскар“ 2016

Сериалът ще съдържа 10 епизода и е посветен на живота на семейство Рой, контролиращо един от най-големите медийни конгломерати в света. Достолепният Брайън Кокс влиза в ролята на циничния Логан Рой, корав, влиятелен и застаряващ патриарх на семейство Рой, ръководител и на международния медиен конгломерат, а компания ще му правят още и Джереми Стронг („The Big Short“) в ролята на Кендъл Рой, най-големия син от втория брак на Логан, понастоящем президент на отдел в семейната фирма; Кийран Кълкин в ролята на Роман Рой, по-малкия брат на първородния наследник Кендъл, и Сара Снук („Predestination“) в ролята на Шив, единствената дъщеря на Логан и по-малка сестра на братята Кендъл и Роман, член на борда на директорите на семейната компания.

Вижте трейлъра:

Очевидно е, че ни очаква ударна доза цинична сатира, подкрепена с неподправен хумор в стила на МакКей, което общо взето ни звучи повече от чудесно. Сценарият на сериала е дело на Джеси Армстронг, отговорен за сценария на един от епизодите на чудесния „Black Mirror“. Пилотният епизод на „Succession“ ще бъде режисиран от самия Адам МакКей в сътрудничество с оператора на „Blue ValentineАндрей Парех, а режисурата на останалите епизоди ще бъде поета от Марк Милод (отговорен за няколко от епизодите на „Game of Thrones“) и Адам Аркин („Fargo“).

Любопитното е, че освен Адам МакКей, в продуцентския състав на сериала, включващ още и имената на Франк Рич („Veep“), Джейн Трантер („The Night Of“) и Марк Милод („Entourage“), влиза още и вярната дружка на МакКей Уил Феръл, който ще изпълнява същата функция и в дългоочаквания от нас „Backseat“.

Премиерата на „Succession“ по HBO е предвидена за юни тази година, така че на нас не ни остава нищо друго, освен да чакаме и да стискаме палци за успех.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *