Точно както ни беше обещано от краткия тийзър, вчера дебютира очакваният първи трейлър на дългогодишния „passion“ проект на Дънкан Джоунс Mute”, който самият режисьор описва като неговия личен „Дон Кихот“ (в аналогия с едноименния проблематичен филм на Тери Гилиъм) и който най-накрая стана факт, благодарение на Netflix, които ще го разпространят на своята платформа в края на февруари.

Действието на „Mute” се развива в Берлин в близкото бъдеще и разказва историята на Лио Бейлър (Александър Скарсгард) – барман, който след инцидент в детството си е загубил способността да говори. Единственото хубаво нещо в живота на Лио и основна причина той да живее в Берилн е красивата му приятелка Наадира (Зейнеб Салех). Когато тя изчезва внезапно, Лио тръгва по следите ѝ, а търсенето му го отвежда дълбоко в най-мрачните кътчета на града, където среща Кактус Бил (Пол Ръд) и Дък (Джъстин Теру) – странна двойка остроумни американски хирурзи, които имат своя собствена мисия и са единствената улика в търсенето на любовта му.

Според самия Джоунс „Mute” представлява „духовно продължение“ на страхотния му дебют „Луна“ (има слухове, че ще видим или чуем героя на Сам Рокуел), а основно вдъхновение за филма му е бил „Блейд Рънър“, визуалните прилики с който са повече от видни в първия трейлър (а ако трябва да сме чести и от всички останали реклами, било то секундни тийзъри или снимки).

Колкото и да не ни се иска да го кажем, този трейлър не ни допада. И като представяне на историята, и като атмосфера, и като тон, и като ритъм и подбор на музиката, и като актьорски изпълнения. Въобще нищо в него не ни допада. Не можем обаче да кажем, че ни дразни чак толкова и определено не се отказваме да гледаме филма, за който, въпреки всичко видяно, смятаме, че притежава потенциал да бъде наистина добър. Стискаме палци.

Вижте и официалния плакат, който ни допада малко повече от трейлъра.

плакат

Режисьор на „Mute” е Дънкан Джоунс („Луна“, „Първичен код“, „Warcraft: Началото“), който е и сценарист наравно с Майкъл Робърт Джонсън и Деймън Пипълс. В ролите са Александър Скарсгард, Пол Ръд, Джъстин Теру, Зейнеб Салех, Робърт Шийън, Гилбърт Оууор и др.

Премиерата е 23 февруари по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Скарсгард ми изглежда доста неубедителен… :/ Струва ми се, че ще е слабото звено, но пък всичко друго изглежда доста добре. Щом е Дънкан Джоунс бройте ме! 😀

  2. Netflix не могат да правят трейлъри за филми, просто не могат.
    Иначе съм съгласен – sad to say, but it looks bad and cheap.