mute-concept-20170107

Доста време мина от началото на снимките на „Mute” и вече се чудехме кога ли ще се появят първите официални визии от филма – в очакване на обещания от Дънкан Джоунс визуален реверанс към „Blade Runner” и с нетърпение да видим как ще се впишат във футуристичния свят героите на Александър Скарсгард и Пол Ръд. Припомняме, че всичко във филма се случва през 2052 година, градът е Берлин, а героят на Скарсгард се нарича Лио – барман, загубил способността си да говори след инцидент в детството. Когато приятелката му (Зайнеб Салех) внезапно изчезва, той се потапя в изпълнения с опасности подземен свят на неоновия град. Пол Ръд и Джъстин Теру са дует американски хирурзи, които може би ще се окажат единственото спасение за Лио.

Александър Скарсгард Пол Ръд Джъстин Теру

По всичко личи, че режисьорът спазва обещанията си – поне във визуално отношение изглежда вдъхновяващо. Дванайсетте години работа по проекта за нас са гаранция, че всички детайли ще са премислени и изпипани, а творческото сътрудничество между режисьора и оператора Гари Шоу е допълнителен бонус и причина за сигурност, че проектът се оформя именно такъв, какъвто си го е представял в мечтите си Джоунс. Да, „Mute” се случва в същата „вселена”, която познаваме от „Луна” и да, ще очакваме замисления преход между двата свята и двата филма. И при все, че „Warcraft: Началото” не успя да задоволи всички очаквания на абсолютно разнородната публика (а вероятно – и на Universal), този филм беше просто стъпка встрани за режисьора, който (очевидно) знае добре какво иска да постигне с проектите си – и работи по тях с вдъхновение и завидна упоритост.

Mute” е филм, продуциран и разпространяван от Netflix, сценарият е дело на Дънкан Джоунс и Майкъл Робърт Джонсън. Продуцент е Стюарт Финиган, изпълнителни продуценти са Чарлз Дж. Д. Шисъл и Тревър Бийти. Музиката композира Клинт Мансел. Филмът ще се появи във всички територии на Netflix по някое време през 2017 година –очакваме с огромно нетърпение подробности за датата! И, разбира се – подробности за третата част от отдавна замислената трилогия…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *