Преди около половин година писахме за любопитната и смела идея на HBO да разгърнат фентъзи света на Джордж Р.Р. Мартин, който толкова обикнахме покрай „Игра на тронове” в няколко самостоятелни сериала (или филма). Някои фенове се притесняват, че цялото упражнение е просто оправдание за вадене на пари, но след чудесния седми сезон, честно казано, не ни се мисли, че ще възразим. Плюс това остават само шест епизода до финала, така че сме готови да дадем шанс на всяка надежда, която ще ни върне обратно във Вестерос, Есос или по-тъмните краища на света от огън и лед.

Припомняме ви, че снимките вече започнаха, като от HBO този път ще заснемат няколко различни финала, за да избегнат предварителното изтичане на информация в мрежата. По-късно стана ясно, че тази година няма да получим епизоди и премиерата на осми сезон ще бъде през 2019-а.  Що се отнася до спиноф сериалите, не знаехме почти нищо, освен, че работата по събирането на идеи и истории вече е стартирала. Днес получихме малко разяснение за това какво можем да очакваме.

Има немалко шокиращи сюжети, скрити в историята на Вестерос, които чакат да бъдат разказани.
Има немалко шокиращи сюжети, скрити в историята на Вестерос, които чакат да бъдат разказани.

Коментирайки въпроса, програмният директор на HBO Кейси Блойс каза следното пред Television Critics Association:

Бих направил някъде между нула и пет (смее се), но най-вериятно само един, ще видим!

Макар да има много идеи и планове, все още нищо не е сигурно и от компанията най-вероятно ще започнат само с един пилотен епизод, за който ще трябва да почакаме.

Ако направим пилотен епизод и един сезон, няма да се появи по-рано от година след финала. Имаме страхотни сценаристи, които работят по тези истории и е наистина вълнуващо, но няма срокове. Не всички работят по еднакъв график, така че съм видял различни версии на различни неща, които имат потенциал, но няма срок за това кога ще се вземе решение за някои от тях.

Нас ни радва, че няма да има препускане, както се случи с втория сезон на True Detective, което (надяваме се) ще се отрази в качеството на драматургията и изпълнението. Така че ако сте запален фен, въорежете се с търпение, защото ще изминат поне две години до срещата с нови герои от света на Джордж Р.Р. Мартин.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Моля, оставете сериалът да си умре (сравнително) достойно. Нови герои, които да разпънат още повече така и така вече прекомерно натежалия, доизмислян в движение сапунен (пък било то добре направен и с висок бюджет) сериал. Нека всичко свърши, моля!

    1. Като ти чете човек горещата молба, ще рече, че са те вързали насила да гледаш НВО и Троновете…

    2. Ами… след N на брой години, малко или много, все пак ми пука достатъчно за да дочакам края. Като се надявам да видя някакъв завършек на настоящата история.
      Сигурно ще се опитат да продължат да доят поредицата, но аз се изморих, чакайки пъзелът да се нареди… 8 сезона… Та, вероятно с кеф ще пропусна, каквото и да се опитат да залепят към „Играта“