В текста ни, посветен на седми сезон на „Игра на тронове“ споменахме, че ни е интересно как продуцентите ще успеят да запазят тайната около това как ще се завърши сериала, без преди това някой хакер да пусне в интернет сценарий или цял епизод, както се случи с изминалия сезон. Сега вече имаме отговор и на този епизод.

Един от президентите на HBO разкри пред The Morning Call следното:

Ще снимат няколко версии на финала, така че никой всъщност да не е наясно какво се случва. Трябва да постъпиш така на толкова дълго шоу, защото когато снимаш нещо, хората знаят. Така че ще има различни краища, така че да няма дефинитивен отговор до самия край.

Много се радваме на това изказване. Тактиката е използвана и от други сериали в миналото, като “Breaking Bad” и“The Sopranos”, така че сме сигурни, че от HBO знаят какво правят. Дразнеха ни всички теории и изтекли материали покрай седми сезон и трябваше постоянно да се пазим да не би случайно да си развалим края на сезона. Сега можем да си отдъхнем (надяваме се).

Използваме случая и да ви представим първи любопитен поглед към анимационния „Conquest & Rebellion: An Animated History of the Seven Kingdoms“, който ще бъде част от бонус материалите в DVD и Blu-Ray изданието на седми сезон. Кратките епизоди ще разкажат историята на Вестерос с гласовете на Софи Търнър, Николай Костер- Уалдау и др. Вижте:

https://youtu.be/Uc32z-wgxU4

Както някой колега беше споменал, доста късно се появява тази неразказана история. Щеше да е от голяма полза в първите сезони, когато повечето зрители се чувстваха объркани от многото имена и подхвърлени исторически събития, за които не знаят нищо, понеже не са чели книгите. Всъщност ние се подсетихме за чудесната книга „Светът на огън и лед“, която има българско издание и покрива същия период. Препоръчваме ви да й хвърлите един поглед.

Снимките на осмия и последен сезон на „Игра на тронове започват другия месец, а повече за сериала можете да прочетете в новините ни до момента.

game-of-thrones-dvd-blu-ray-image

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

 1. „Много се радваме на това изказване. HBO са използвали тази стратегия и за други свои сериали, като “Breaking Bad”…“

  BB е на AMC

 2. He cъм сигурен, че ще завършат достойно нещата. Последните два сезона бяха куул енд шит, но далеч от предните. Преди „Троновете“ бяха нещо специално, сега са просто готин развлекателен сериал и толкоз.

  1. Е и ти се променяш като аудитория 😉

   Мен т’ва ми идва туу мъч с тия няколко финала – ебати секюрити межъра, братче 😀

   После кой от финалетата ще изберат, че е най-добър, готин и т.н. 😀

   Weird!

  2. чух, че ще има и сосидж парти финал, но ще бъде ексклузивен стрийминг и ще се плаща с голи снимки 🙁