Обожаваме психотрилъри, особено ако, освен всичко друго, под някаква форма разглеждат и измеренията на човешката сексуалност, но толкова рядко имаме възможност да гледаме подобни качествени филми, че не е истина. Последният път, при който останахме наистина доволни, беше преди малко повече от година с прекрасния „Тя“ („Elle“) на обожавания от нас Пол Верховен (in Paul we trust!).

За съжаление обаче, за всеки положителен пример като „Тя“, има един куп отрицателни и дори големи майстори на жанра ни разочароват сериозно (въпреки че не ни трябва кой знае колко, за да сме доволни), както се случи и с „По действителен случай” („Based on a True Story”) на Роман Полански, на който възлагахме големи надежди, но в крайна сметка се оказа изненадващо клиширан и слаб.

Казваме всичко това с лека тежест в сърцето, тъй като отзивите за следващата ни голяма надежда в жанра – представения в Кан „Double Lover“ („L’amant double”) на любимия ни Франсоа Озон, не са от най-фаворизиращите. Въпреки това имаме надежда, че филмът ще е добър, защото имаме доверие на Озон, който многократно се е доказвал в очите ни. Също така, това, което виждаме в рекламите (както в предишната, така и в най-новата, по повод предстоящата щатска премиера), ни допада.

Double Lover“ разказва историята на Клоуи (Марин Вакт) – млада, чувствителна жена, която се влюбва в психоаналитика си Пол (Жереми Рение), малко след като започва терапия, целяща да открие корените на симптомите ѝ. Няколко месеца по-късно двамата заживяват заедно, но Клоуи открива, че нейният любим крие част от своята самоличност в тайна. Повече вижте в новия трейлър.

Още веднъж, според нас рекламата изглежда прекрасно на всяко едно ниво, а както е видно от използваните цитати от пресата, „Double Lover“ все пак е получил и доста положителни оценки (сравненията с Пол Верховен и Дейвид Кроненбърг са тези, които най-много ни пълнят душата), така че, да, надеждата за качествен филм е налице. Силно се надяваме да можем да го видим на предстоящия София Филм Фест.

плакат

Режисьор на „Double Lover“ („L’amant double”) е Франсоа Озон, а в главните са Марин Вакт, Жереми Рение, Доминик Реймон, Мириам Бойе и Жаклин Бисе.

Щатската премиера е 14 февруари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *