i-kill-giants

Обичаме комбинациите от фентъзи приключение и драматична „coming-of-age“ история, но само когато са направени добре и веднага се сещаме за най-скорошния пример – изключителния „A Monster Calls“, който препоръчваме на малки и големи. За съжаление, малко филми достигат неговото ниво, но имаме надежди комиксовата екранизация „I Kill Giants“, чиито първоначални отзиви са отлични, поне да се доближи до него.

Няма да ви разказваме за какво става дума във филма, защото вече получихме първия трейлър, който дава доста добра представа. Ако все пак искате да научите повече подробности, по-долу може да прочетете и официалния синопсис.

Изглежда обещаващо и с удоволствие ще му хвърлим едно око, ако ни се удаде възможност. Отсега сме се приготвили за така наречения „tearjerker“, но ако е добре направен и с наистина качествена история, нямаме нищо против. А сега, ето го и обещания синопсис, последван от един чудесен арт и няколко кадъра от филма.

Барбара Торсън (Мадисън Уолф) е тийнейджърка, която заменя тежката действителност в училище и у дома с фантастичен свят, в който се бори със зли гиганти. С помощта на новата ѝ приятелка София (Сидни Уейд) и училищния съветник (Зои Салдана), Барбара се научава да се изправи срещу страховете си и да се пребори с гигантите, които застрашават света ѝ.

I Kill Giants

i-kill-giants-image

I Kill Giants

Режисьор на „I Kill Giants“ е Андърс Уолтър, а сценарист е Джо Кели, който заедно с Дж. М. Кен Нимура е създател на оригиналния комикс. В главните роли са Мадисън Уолф, Зои Салдана, Сидни Уейд и Имоджен Путс.

Премиерата на филма мина на Международния фестивал в Торонто, а в кината и на VOD и Digital HD се очаква от 23 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Прилича на “Часът на чудовището”, но по як, а не по имитационен начин.