„Jane“
„Jane“

Всяка година си пожелаваме да имаме шанс за среща с повече документални филми – и всяка година се оказва, че отново не знаем (почти) нещо за по-голяма част от това специфично кинотворчество, което също „подлежи” на оценка от страна на американските киноакадемици. През 2017 година филмите, които се „квалифицират” за оскарово гласуване, са на брой 15 (информацията е предоставена от The Academy of Motion Picture Arts and Sciences), като трябва да се има предвид, че кандидатствалите филми за категорията „пълнометражен документален филм” са били 170!

Представяме ги на вашето внимание с оригиналните им заглавия в азбучен ред, тъй като – за всеобщо съжаление – никой до момента не е проевил интерес към тях на наша територия, за да можем да кажем със сигурност как биха звучали заглавията им в превод.

Abacus: Small Enough to Jail
Chasing Coral
City of Ghosts
Ex Libris – The New York Public Library
Faces Places
Human Flow
Icarus
An Inconvenient Sequel: Truth to Power
Jane
LA 92
Last Men in Aleppo
Long Strange Trip
One of Us
Strong Island
Unrest

Направо не е за вярване – имаме частично информационно „покритие” за една трета от заглавията, това си е истинско постижение! В момента предстои отделът, съставен от академици-специалисти в документалните творби, да определи кои ще бъдат петте номинирани филма, селектирани измежду споменатите 15.

Всички номинации за филми, които ще се състезават за внимание на 90-ото, юбилейно раздаване на най-жадуваните златни филмови войни, ще бъдат обявени на 23 януари 2018 година. Самата Оскарова церемония ще се състои на 4 март в Dolby Theatre – Холивуд и ще бъде предавана директно по АВС, както и в още 225 държави и територии по целия свят. Много злато, много блясък ни очаква и в новата година – да видим колко успешно ще завърши тази!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *