Уважението ни към майсторството на Тим Рот и Гай Пиърс е голямо, но въпреки това забавихме доста новината за съвместната им работа по един нов филм с надеждата да научим още подробности.

Преди време Deadline съобщиха за подготовката на един трилър със свръхестествена тематика, в който двамата изключителни актьори ще участват заедно с ДеУанда Уайз (Jurassic World Dominion). Заглавието на филма е Killing Faith, а причината да се заговори около този проект е фактът, че беше представен на американския филмов пазар през ноември от Film Bridge International. Продуценти на Killing Faith са Елън Уандър, Джордан Дайкстра, Съмър Крокит-Мур и Тони Глейзър; изпълнителни продуценти са Джак Кристиян и Ди Джей Макфърсън, както и Дейвъд Гулиелмо.

Сценарист и режисьор е Нед Кроули (Middle Man), който има желание да започне снимки възможно най-бързо, след като стачните действия във филмовата индустрия на Холивуд бяха прекратени. Историята проследява премеждията на героя на Гай Пиърс – доктор-атеист, който трябва да придружи героинята на Уайз през опасна пустиня, за да намерят лек за тайнствената болест на нейната дъщеря. Оказва се обаче, че тя не е болна, а е обсебена от Дявола. Тим Рот влиза в ролята на проповедник, който вероятно би могъл да помогне за лечението на младата жертва на злите сили…

Според автора на Killing Faith Кроули неговият актьорски екип е „сбъдната мечта“, тъй като те са абсолютни професионалисти и не изпитват страх от дълбините в образите на сложни персонажи, изправени пред морални дилеми. Режисьорът не крие пристрастията си към трилърите – и в следващия му филм Inn Deep, по който вече работи, вероятно ще бъдат замесени свръхестествени сили, защото те най-добре се „връзват“ с изоставена дълбоко в гората порутена страноприемница, престъпници и провалени планове за отвличане.

За момента Killing Faith e в подготвителен период и очакват премиерна дата, като филмът с Гай Пиърс и Тим Рот вероятно ще стартира снимачния си период през януари в Ню Мексико. Ще следим с нетърпение за ъпдейти по темата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *