джунджи ито
Джунджи Ито

Вече подробно сме ви разказвали колко обичаме „Uzumaki”, но сме големи почитатели също на „Tomie“ и „Gyoкакто и на по-кратките произведения на японския хорър манга майстор Джунджи Ито – един от най-известните и влиятелни комикс художници и писатели на Азия, който освен това тази година чества 30 години, откакто дебютира. От известно време насам засичаме тук-там новини около следващия проект, вдъхновен от творчеството му, но понеже доскоро нямаше нищо кой знае колко конкретно като детайли, чак сега се решихме да ви запознаем с предстоящото заглавие.

jun-20171217

Анимационната поредица „Junji Ito Collection“ на Шинобу Тагашира ще стартира официално в Япония следващия месец, но вече можем да видим трейлър с английски субтитри:

https://www.youtube.com/watch?v=uRUKmuYMAww

Визуално всичко е както трябва – не сме свикнали да виждаме болните, но вдъхновяващи визии на Ито в цвят, но ни се струват окей. Малко можеха да се постараят с атмосферата, монтажа и музикалния подбор, но ще изчакаме самите епизоди, преди да съдим крайно. Адаптацията ще включва истории от чудото в 11 тома „Junji Ito Masterpiece Collection“, а също и от чудесния сборник „Fragments of Horrorтака че фенското ни пристрастие е вече напълно възбудено. Сред актьорите, озвучаващи героите, са Мами Кояма, Хиро Шимоно и Каори Назука.

Junji Ito Collection“ се очаква през първата седмица на януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. За хората, които са фенове на Ито, оставям нещичко тук:
    http://www.dailymotion.com/video/x65w5fu
    Епизод от една страхотна поредица, посветена на ежедневието и творческата дейност на едни от най-силните разказвачи и визионери в модерната японска култура. Тук гостуват на самия майстор и е супер интересно да се види човека зад толкова страници психологически и визуален терор. Освен това водещ е друг велик майстор в индустрията и разговорът им е много вълнуващ. Единствено, трябва да се преглътнат отвратителните (типично японски) интро и монтаж, но всичко друго е 6 точки. 🙂