12 маймуни

Превръщането на филми в телевизионни сериали е новото превръщане на телевизионни сериали във филми. След като идеята „Time Bandits” да се превърне в детски, семейно ориентиран екшън сериал не стигна до никъде (можете да видите коментара на Гилиъм най-долу), сега THR съобщават за нов опит филм на Тери Гилиъм да бъде пренесен на малкия екран – става въпрос за фантастичната класика „12 маймуни”. Според информацията, продуцентите на филма на Гилиъм Чък Роувън и Ричард Съкъл лично са се нагърбили с проекта и са го предложили на Syfy.

Идеята е да се използва моделът на новата версия на „Battlestar Galactica” – да се създаде 90-минутен, така наречен „backdoor” пилот (да може да се излъчва и разпространява самостоятелно, дори и на сериала да не бъде дадена зелена светлина), който да послужи за основа на сериала. Или поне с такова впечатление оставаме от думите на президента на „оригиналната продукция” на Syfy Марк Стърн:

We have a great pilot, we’re now flushing out what the rest of the series might be.

Честно казано, ако в момента положението на малкия екран не беше далеч по-добро от състоянието на Холивуд и ако не бяхме станали свидетели на чудесните „Ханибал” и „Bates Motel” (нищо, че технически те не са съвсем сериализация на конкретен филм), щяхме да сме доста фрустрирани. Също така, ако Syfy се справят толкова добре, колкото с Battlestar Galactica”, няма да имаме причина да се оплакваме. Любопитно ни е дали ще запазят стила на Гилиъм или ще работят изцяло на чисто.

В случай, че сте забравили, „12 маймуни” разказва за мъж, който е изпратен назад във времето, за да открие причината и да предотврати появата на смъртоносен вирус, който заличава 99% от човечеството.

Вижте трейлъра на оригинала.

А сега ви предлагаме да видите документалния филм „The Hamster Factor”, посветен на работата на Гилиъм по „12 маймуни”. Автори на филма са същите хора, които обезсмъртиха провала на „Дон Кихот” в страхотния „Lost in La Mancha”.

http://www.youtube.com/watch?v=GN5XoI_BzW4&list=PLPV3nUyTvwwplSshZ3uSf1sDwwme6D3ab

Ето обещания коментар на Тери Гилиъм за „Time Bandits”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Тери Гилиъм е велик!
    12 маймуни е ненормален филм…
    Тази идея ми харесва. Дано стане

  2. Syfy след BSG не са направили нищо с по-голям размах (почти целият бюджет на sci-fi-то се изяждаше от BSG, въпреки че по това време вървяха и два старгейта – SG1 и атлантис). Дори и да пробват със същата тактика (не мисля, че ще повторят с подобно ударно финансиране), не съм особен оптимист за крайният резултат. Ще се получи поредната постапокалиптична глупост, която, както винаги, няма да знаят на къде да подкарат и как да завършат…