Star Wars: Епизод I - Невидима заплаха 3D

През септември миналата година ви съобщихме, че чичко Лукас възнамерява за пореден път да бръкне в джобовете ни като пусне безсмъртната си сага отново на екран, този път преобразувана в 3D вариант.

Първоначалната информация бе, че първият филм от поредицата „Star Wars: Епизод I – Невидима заплаха 3D” ще се появи през 2012 (а останалите ще последват в хронологичен ред всяка следваща година до 2017 включително), но конкретни дати не бяха споменати. Сега обаче, на официалния сайт на Star Wars се появи изявление, според което точната дата е 10 февруари 2012 година.

По принцип, не сме много големи фенове на постпродукционното конвертиране на филмите в 3D, още по-малко, когато това се прави със стари филми, но „Star Wars” е изключение. Във всеки един от шестте филма има епизод, който просто умираме да видим в триизмерен вариант – както можете да се досетите в „Невидима заплаха” това е гонитбата с шейничките или така известния podrace, както и дуелът с Дарт Мол – така че ще се радваме да ги видим на голям екран.

И ние като всички останали се чудим дали освен 3D конвертирането по филмите ще бъдат направени нови промени. Надяваме се, че не, защото макар и да не сме от най-изфирясалите фенове, на които им излизат пришки на гъза, всеки път когато Лукас направи цветна корекция на оригиналите, не искаме да бъдем изненадани с някоя простотия от рода на „Гридо стреля пръв”.

Стискайте палци филмът (и разбира се, останалите също) да дойдат и у нас и почвайте да пестите от сега, че като нищо дотогава билетът за 3D прожекциите да са станал и 20 лв., нищо, че датата е толкова близо.

„Star Wars: Епизод I - Невидима заплаха 3D”

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 Comments

  1. А, ще дойде, ще дойде!!! Иначе – гладна стачка пред мола!!!

    И кой му боядиса очилцата на Анакинчо – ще вземе да катастрофира?… 😉

  2. Не са боядисани. Това са специално изработени очила, които ще позволят на Анакин да се движи в новата 3D вселена на филмите от поредицата, че да не вземе да катастрофира някъде. Въпреки че се чудя къде остана "и нека Силата бъде с теб". Очевидно и "Силата" е безпомощна пред 3D- то.

    🙂 🙂 🙂

  3. Баси алчният чичко е тоя Лукас! Очаквам 2020 нова и невиждана черно – бяла версия на филма! До 2030 ще пусне зашеметяващи B&W editions на всички серии! Алелуя!

  4. Добре де, малко нескопосано ги оцветих тези очилца, не е нужно да ми се подигравате толкова. 🙂

    2027 по случай 50 годишнината ще има прожекции в открития космос. 🙂

  5. Защо в откритият космос, като може на пълнолуние, да се прожектира директно върху Луната? 😉

    Очилата са си супер, само това, че тауинският стандарт е наопаки с цветовете, но знае ли човек – различни планети, различни стандарти… 😉 😉

  6. Няма да го гледам.Не гледам един филм два пъти.Поне да беше направил нов епизод за да ми взима повече пари за билет.

  7. Аз пък, повечето не ги гледам и по веднъж, за сметка на други, които повтарям многократно!

    А дали 3D-то ще има IMAX формат, като филма е широкоекранен?

    Стягаме се от сега и включваме мечовете в зарядното! 😉

  8. Епизод 3 може да се окаже исторически филм – първото 3Д порно и то излъчвано по кината! Бих отишъл само заради адреналина, който ще ми блъсне главата, като дадат откриващия кадър на Натали Портман! 😀 Как я бяха направили толкова уродлива, като маймуна, ама не каква, а гибон?! Спомням си, че в кино салона доста се разшумя – кой псуваше, кой се смееше… 😀 😀 😀

  9. @Тихомир (a.k.a. Тито)

    "Star Wars" на IMAX? Ох, мале!!! 🙂

    @Виво

    Да бе, първото 3D порно. Забрави ти тая работа! 🙂 🙂

    А Натали Портман по принцип си е така, не са я правили. 🙂

  10. Хехехехеххе 20 лв за 3D билети, това не е ли малко пресилено ??? Аз си мисля, че кината ще измислят нещо, по-скоро, за да облекчат ценово клиентите а не обратното ;))

    Нямам търпение да гледам финалната сцена на 3D !!!