Предпоследното парче от очаквания с огромно нетърпение „Black Mirror (новини за останалите епизоди може да видите тук) беше представено на публиката под формата на 45-минутен тийзър трейлър. Епизодът се казва „Metalhead“, режисиран е от Дейвид Слейд („Hard Candy, „Hannibal) и е първият епизод от сериала, който е черно-бял.

На фона на футуристично изглеждащия четвърти сезон (който визуално и концептуално се движи съвсем в синхрон с мрачната сай-фай социална критика, изградила марката на сериала), „Metalhead не изглежда никак технологичен, но за сметка на това не оставя поле за съмнение, че ще е ужасяващо наситен с насилие и съспенс.

От това, което виждаме в трейлъра, можем да заключим, че става въпрос за жена (Максин Пийкс), която се опитва да избяга от куче-робот убиец. Атмосферата е на изолиран и самотен пост-апокалиптичен свят (действието се развива из широките шотландски плата), където малкото оцелели използват ножове при самозащита (казахме ви, никаква индикация, освен кучето-убиец, че действието се развива в бъдещето). По някакъв начин историята ни напомня на „Пътят“ по Кормак Маккарти. Излишно е да казваме, че нямаме търпение за тази серия, както и за предишните от сезона.

„Metalhead ще бъде 5-ти пореден епизод. Припомнете си и другите:

Crocodile“ с участието на Андреа Райсбъроу, Андрю Гауър и Киран Соня Савар. Режисьор е Джон Хилкоут.

Arkangel“ с участието на Роузмари Деуит, Брена Хардинг и Оуен Тийг. Режисьор е Джоди Фостър.

Hang the DJ“ с участието на Джорджина Кембъл, Джо Коул и Джордж Благдън. Режисьор е Тим Ван Патън.

USS Callister“ с участието на Джеси Племънс, Кристин Милиоти, Джими Симпсън и Микаела Коел. Режисьор е Тоби Хайнс. Сценарият е на Брукър и Уилям Бриджес.

Metalhead“ с участието на Максин Пийк, Джейк Дейвис и Клинт Дайър. Режисьор е Дейвид Слейд.

Black Museum“ с участието на Дъглас Ходж, Летисия Райт и Бабс Олусанмокун. Режисьор е Колм Макарти.

black-mirror-season-4-metalhead-poster

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments