Докато феновете още се чудят дали последният Star Wars филм „Междузвездни войни: Последните джедаи“ е най-тъпият или най-якият от основната поредица – нашето мнение може да прочетете тук или ако в края на годината вече нямате сили да четете, вижте специалния ни епизод на видео-подкаста ни Inglourious Kunts, обръщаме внимание на втория от спиноф филмите „Solo: A Star Wars Story“.

За съжаление, не става дума за трейлър или дори за някое тийзърче (предвид наближаващата премиерна дата на филма очакваме такива да се появят всеки момент), но пък поводът е приятен и касае музиката на филма и любимия ни Джон Уилямс. Той е автор на музиката на всички филми от основната сага, но Disney и Lucasfilm решиха други композитори да се заемат със спинофите. Майкъл Джакино пое „Rogue One: A Star Wars Story“, а преди няколко месеца научихме, че Джон Пауъл ще работи по „Solo: A Star Wars Story“.

Предполагаме, че Пауъл ще се справи отлично, но въпреки това се зарадвахме на току-що появилата се новина, че все пак ще чуем нова музика от Джон Уилямс, написана специално за „Solo: A Star Wars Story“. В интервю Уилямс сподели следното:

Планът в момента е аз да напиша тема за Хан Соло, а Джон Пауъл да напише музиката на филма, което той ще направи брилянтно. Много съм щастлив от назначението му. Аз ще предложа темата на Джон и Рон Хауърд и ако всички са доволни, и аз ще съм доволен. Джон ще завърши музиката. Той ще напише останалите теми и всичкия останал материал, който нямам търпение да чуя.

И ние нямаме търпение да чуем какво ще се получи. Разбира се, идеята други композитори да започнат да работят в Star Wars вселената е доста очевидна, имайки предвид на колко години е Джон Уилямс, да ни е жив и здрав геният! Доста е вероятно след „Star Wars: Episode IX“ той да се пенсионира, но се радваме, че тепърва ще пише още нова музика.

А сега, за финал, едно леко отклонение: към средата на септември Рон Хауърд пусна долния туийт по адрес на последния снимачен ден на Пол Бетани и сега луди фенове смятат, че са открили нещо доста интересно на заден план. На нас ни се струва съмнително, но достатъчно любопитно, за да го споделим:

solo-starwarsstory-bobafett-silhouette

bobafett-mikemitchell

Можете ли да кажете „парейдолия“? От друга страна, може пък Боба или някой друг герой с подобен мандалорийски шлем да се появи, ще трябва да почакаме и да видим.

Режисьор на „Solo: A Star Wars Story“ е Рон Хауърд (след напускането на Фил Лорд и Крис Милър), а в главните роли ще видим Олдън Ерънрайх (Хан Соло), Доналд Глоувър (Ландо Калризиан), Йонас Суотамо (Чубака), Уди Харелсън, Фийби Уолър-Бридж, Емилия Кларк, Танди Нютън и Пол Бетани.

Премиерата на „Solo: A Star Wars Story” е на 25 май 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *