Винаги ние допадало когато хора, които очевидно се харесват в реалния живот, снимат филми заедно и съвсем естествено, още повече харесваме случаите, когато тези хора са романтична двойка – друго си е да имаш гаранция, че актьорите на екран ще имат химия помежду си. Когато пък двамата, освен че са ни и любимци, са и добри актьори, при това водени от страхотен режисьор, нещата стават още по-хубави.  

Днес ще разкажем за Hope – новия проект на корейския режисьор На Хонг-Джин (The Chaser). Последният му филм The Wailing пожъна  голям успех както сред публиката, така и сред критиката, но излезе преди вече 7 години и беше крайно време да започне работа по следващото си произведение. А най-голямата новина е, че в главните роли ще влязат прекрасните Майкъл Фасбендър и Алисия Викандер. Обожаваме ги и двамата, а напоследък ни липсват на екран, така че с удоволствие ще се впуснем в ново приключение с тях.

Hope, подобно на The Wailing, отново ще се занимава с неясна и вероятно свръхестествена заплаха, надвиснала над малко село. В случая става дума за пристанищно селище, чиито жители откриват нещо изненадващо на границите на територията си. Скоро положението се влошава и обществото трябва да се бори за оцеляването си срещу нещо, с което никога преди не са се срещали.

Описанието ни звучи като типа фолк хоръри, каквито последните няколко години гледаме сравнително редовно и ни правят много добро впечатление. Комбинацията от свръхестествена заплаха и човешките отношения в едно малко населено място, където всички се познават и имат мнения един за друг, винаги са любопитни. Знаем, че Hope ще бъде почти изцяло на корейски, но Майкъл Фасбендър и Алисия Викандер ще си говорят на английски, което моментално създава бариера между тях и останалите герои, която смятаме, че може да бъде много интересна в контекста на сюжета.

Ето какво казва режисьорът и сценарист На Хонг-Джин за идеята си за филма:

Често пъти най-добрите намерения на някого могат да доведат до непредвидени катастрофи, просто заради разликите във възприятията. Надеждата ми е с този филм да уловя този феномен на кино по начин, по който това не е правено до сега.

Премиерна дата за Hope до този момент не е обявена, но със сигурност ще следим внимателно развитието на проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *