Джуди Гарланд и Рене Зелуегър
Джуди Гарланд и Рене Зелуегър

От години се говори за биографичен филм, посветен на легендарната Джуди Гарланд. И ето, че дойде време Pathé и Calamity Films да обявят начална дата на снимки през февруари 2018, на една малко по-различна история, като за основа на разказа ще послужи последният концерт на звездата в Лондон.

През зимата на 1968 година Джуди Гарланд пристига в британската столица, за да представи спектакъла „The Talk of the Town”, чиито представления в рамките на пет седмици са разпродадени отдавна и очаквани с нетърпение. Вече са минали 30 години от началото на нейния път към звездната слава с „Магьосникът от Оз” и ако гласът й е започнал да отслабва, то драматичните, актьорски способности растат с всяко следващо представление. Тя разчита на острия си ум, прозорливост и топлина по време на подготовката за шоуто, бори се с управата на залата, очарова музикантите и се отдава на спомени с приятели и фенове, които я обожават. Дори нейните любовни увлечения продължават да се разпалват все така неукротимо – тя се радва на ухажването на Мики Дийнс, който скоро ще стане нейният пети съпруг. При все това Джуди е крехка. След като е работила по време на 45 от нейните 47 години, тя вече чувства изтощението, преследвана е от спомени за детството, което е посветила на Холивуд и най-съкровеното й желание е да си бъде у дома, при децата си. Дали тя ще намери сили да продължи?

Във филма „Judy”, режисиран от британския майстор на сценични постановки Рупърт Гулд (номиниран за „Тони” и двукратен носител на награда „Оливър”) ще бъдат представени едни от най-добрите й  песни с искреното желание да се отдаде почит на гласа на Джуди Гарланд и на нейната невероятна способност да обича – всички около себе си и живота…

С изключително сериозната задача да поеме главната роля в подготвяния „Judy” се наема Рене Зелуегър. Носителка на „Оскар” и трикратно номинирана за наградата на Американската киноакадемия, актрисата притежава завидната способност да се трансформира в образите на героините, които прегръща, а единствената неподходяща (според нас) намеса в природните дадености, която тя си позволи преди (няколко) години, беше върху нея самата с промяната на външния вид. Далеч сме от мисълта, че подобен ход би повлиял върху актьорските способности на Рене, но след такъв ход неизбежно оставаш… с едно наум. Все пак очакваме, че след като видим филма за Джуди Гарланд, няма да има изненадани, ако академията отново припознае в Рене една от своите традиционни любимки – и й връчи я номинация, я награда…

Сценарият на „Judy” е написан от Том Едж („The Crown”), а филмът ще бъде продуциран от носителя на БАФТА Дейвид Ливингстоун („Pride”) за Calamity Films. Pathé ще разпространяват филма във Великобритания, Франция и Швейцария и ще ръководят продажбите на филма към разпространители за другите части на света.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *