Един от най-любопитните (да не използваме някакви по-силни думи, като нетрадиционни, изтрещели, смахнати и т.н.) режисьори, работещи в момента, Куентин Дюпи (или ако предпочитате Куантан Дюпю – произнесено с най-подигравателния френски акцент, на който сме способни) се завръща в Кан, за да представи най-новата си творба „Deerskin“ („Le daim“).

Подобно на сюжета на всеки друг филм на Дюпи, който е отговорен за умопомрачителни бисери (казано само и единствено в положителна светлина) като „Rubber” и „Wrong”, и този на „Deerskin“ е труден за описване особено ако човек не е гледал филма. Официалният синопсис е само от едно изречение (само по себе си бисер), което гласи: Джордж, 44-годишен, и якето му, 100% кожа от елен, имат план. Допълнението, което откриваме, е, че вманиачаването на Джордж по якето му, става причина да си профука спестяванията и да се превърне в престъпник.

Вижте как тази информация приема форма в първия тийзър трейлър, който, за наше съжаление, е на френски и не разбираме нищо от казаното, но въпреки това го намираме за красноречив.

https://www.youtube.com/watch?v=GnYcu0nasaU

Чудим се дали и въпросното яке от еленска кожа ще има някакви способности. И ако си помислите, че това е най-безумното нещо, което сте чували, вероятно не сте гледали  „Rubber” на Дюпи, в който автомобилна гума на име Робърт странства из пустинята и с помощта на неизвестни психични енергии пръска главите на хората. Като цяло, дори и да не сме запознати с творчеството му, пак бихме се заинтересували от „Deerskin“, тъй като видяното в трейлъра ни допада. Ще се ослушваме за нови рекламни материали и отзиви.

Вижте и един (учудващо нормален?) плакат.

плакат

Режисьор и сценарист на „Deerskin“ („Le daim“) е Куентин Дюпи („Rubber”, „Wrong”, „Wrong Cops“, „Reality“, „Keep an Eye Out!“). В ролите са Жан Дюжарден, Адел Енел, Албърт Делпи, Пиер Гоме, Лоран Никола и др.

Премиерата на филма е на 15 май в Кан, като част от програмата „15-дневка на режисьорите“, а по кината във Франция ще се появи на 19 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *