Game of Thrones

При все че се подготвя от “HBO”, които си разбират от работата, дълго време избягвахме дори да мислим за телевизионната екранизация на първа част от впечатляващата фентъзи поредица на Джордж Р. Р. МартинПесен за огън и лед„, озаглавена „Game Of Thrones” („Игра на тронове”).

Причината е, че досега нито един телевизионен фентъзи сериал не е показал „high production values” каквито според нас заслужава жанрът, а получаваме единствено детски, евтини и в по-голямата си част елементарни филми, които могат да отвратят всеки фен. Разбира се, най-пресен пример е „Мечът на истината”, който граничи с пълната трагедия, въпреки че с него се зае самият Сам Рейми.

Е, опасенията ни не са били напразни, защото лично на нас това, което виждаме, не ни допада. Шон Бийн е супер, но всичко останало… Дано самият сериал е по-добре. Дано, дано, дано!

Ето и официалния синопсис на българското издание на книгата:

С шеметния си бяг от скована в жесток студ страна към земи на вечно лято и охолно безгрижие, ИГРА НА ТРОНОВЕ е сказание за владетели и владетелки, воини и чародеи, наемни убийци и незаконородени претенденти за власт, появили се във времена на мрачни поличби. Тук странна войнствена орда се сражава с мечове, изковани от невиждан от човека метал, жестоко дивашко племе сее безумие сред хората, свиреп млад принц от кръвта на дракона разменя сестра си, за да си върне трона, едно дете се губи в сумрака между живота и смъртта и една решена на всичко жена предприема опасно пътуване, за да защити това, което й е скъпо. Сред заговори и коварства, трагедии и вероломство, победи и насилия, съюзници и врагове, съдбата на Старките виси на косъм и всяка от страните се бори за победа в най-смъртоносния конфликт: Играта на тронове.

Премиерната на сериала ще се състои през пролетта на 2011.

Game of Thrones

Game of Thrones

Game of Thrones

Game of Thrones

Game of Thrones

Game of Thrones

Game of Thrones

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Книгите са супер.Въпреки че от едноминутно клипче не може да си добие пълна представа и аз не съм впечатлен.

  2. Да, книгите са жестоки, особено първите три.

    Но е по-добре кофти едноминутно трейлърче и после супер сериал, отколкото обратното! 🙂

  3. От години не чета фентъзи, но "Песен за огън и лед" е съвсем друга работа – бибрутална история и далече от елфо-джуджешките клишета. Жалко, че май няма да доживеем да я видим дописана.

    А сериалът изглежда малко съмнителен, но ще видим…

  4. Абе според мен трябва да му дадем шанс на сериала. Надали ще се превърне в най-гледаният сериал правен някога, но пък според мен има потенциал да стане нещо мащабно. Не знам де ще видим. Голям фен съм на Шон Бийн между другото. Нямам търпение да го видя какво ще направи през предстоящите сезони. Сега чакам с нетърпение сезон 3 на breaking bad иначе.