Кратките рекламни форми вършат чудесна работа за целта, с която са създадени – в консолидиран вид ти поднасят информация за филмите, която е несравнима с един обикновен синопсис. Най-новият трейлър, който предшества тръгването на „Wonder” на екран, приковава вниманието ни към фактите – младият Джейкъб Трембли притежава потенциал, който тепърва предстои да се разгръща в киното, Оуен Уилсън е (почти) винаги еднакъв, а Джулия Робъртс е красива и не остарява.

Тъй като сме представяли предишните трейлъри на филма по романа на Рейчъл Дж. Паласио, историята ни е вече позната и трудно може да ни разчувства (чак) до сълзи, както твърдят чуждестранните наблюдатели, но… всеки зрител възприема различно света, може просто ние да сме обръгнали от прекалено много гледане на всякакви трейлъри.

Вероятно е подходящо да подсетим, че преди да бъде направен на филм, „Wonder” е книга-бестселър, създаването на която е провокирано от конфузна ситуация на опашка за сладолед, в която попадат тригодишният син на авторката Паласио и момиченце, което има вродени деформации на лицето. Малко по-късно се ражда образът на Огъст или Оги Пулман. Страхотно попадение от страна на режисьора Стивън Чбоски („Предимствата да бъдеш аутсайдер”) е изборът на малкия Джейкъб Трембли (познат ни от Оскаровия филм „Стая”, „The Book of Henry”). Неговият герой е роден с деформации на лицето, заради които не е подходящо да посещава училище на общо основание, преди да приключи задължителната операционна намеса. И изведнъж Оги се превръща в сензация, когато родителите му го пускат в пети клас. Както и семейството му, така и новите съученици се опитват да намерят най-правилния път към приемането на фактите, без да задушават със състрадание. Изключителната смелост и невероятното израстване на Оги обединяват всички, а той самият се убеждава, че не е възможно да се „слее с тълпата”, когато човек е роден, за да изпъква с качества пред другите…

По адаптацията на романа са работили Стивън Конрад и Джак Торн. Освен Джулия Робъртс и Оуен Уилсън в ролите на родителите, във филма участват още Манди Патинкин, Давид Дигс, Соня Брага, Изабела Видович, Али Либърт, Брайс Гейзър и др.

Lionsgate пуска „Wonder” на екран в САЩ на 17 ноември, а в кината на Великобритания ще може да се очаква на 8 декември 2017.

Wonder Wonder Wonder Wonder Wonder Wonder Wonder Wonder Wonder Wonder wonder_ver12_xlg

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *