Точно преди две години сме споменали „The Book of Henry” като следващия проект на Колин Тревъроу, в основата на който е една „мистериозна история”. And that’s it! Затова пък в момента имаме удоволствието да срещнем героите му – и те да ни очароват, мигновено и безусловно.

Никак не харесваме определението „малки” филми – вярно е, че Тревъроу направи супер-успешен удар в десетката с „Джурасик свят” и е ангажиран с „Епизод IX” на „Star Wars”, но това, че безотказно си преследва реализирането на проекти, близки до сърцето му, само може да ни възхищава. Дори да не могат да се сравняват като бюджет с блокбастърните мастодонти, филми като „The Book of Henry” съвсем не заслужават определения, в които се долавят дори и пренебрежимо леки нотки на омаловажаване.

Вижте пред какъв драматичен казус е изправено едно обикновено семейство, чиито по-голям син е всъщност… необикновено момче.

Наоми Уотс е една от актрисите, които сме убедени, че би могла да изиграе всякаква роля, но безспорно звездата в „The Book of Henry” ще бъде младият Джейдън Либерхър („Midnight Special”) – той успява да провиди тъмните тайни в съседната къща и работи успешно по замисъла за възмездие. В ролята на по-малкия брат на Хенри е Джейкъб Трембли, във филма участват също Сара Силвърман и Маги Зиглер.

Ето какво гласи официалният синопсис на филма:

Понякога нещата не са такива, каквито изглеждат – особено в предградието на едно малко градче, където живее семейство Карпентър. Самотната майка Сюзан е сервитьорка в закусвалня, най-добрата й приятелка е борбената Шийла. По-малкият й син се нарича Питър и е закачливо 8-годишно дете. По-големият е Хенри – той е само на 12 години, но изобретателността и интелигентността му нямат граници, и съумява да се грижи за всички и всичко по уникален начин: закриля брат си, подкрепя майка си, до известна степен дори е поел и… издръжката на семейството. Хенри и майка му откриват, че в съседното домакинство – милата Кристина и нейния доведен баща – се крие опасна тайна. Момчето успява да разработи специален план за спасяването на съученичката си, но реалността става все по-страховита и съвсем естествено Сюзан се оказва в центъра на събитията…

Това, което видяхме в трейлъра, ни въодушевява – харесваме драматични сюжети с трилър елементи, особено когато на гадните възрастни им светят маслото малки многознайковци! Пък и сме сигурни, че Тревъроу и актьорите са се раздали безрезервно.

Може да хвърлите око на първите официални снимки, както и на специфичните арт-постери – два броя, в коренно различна стилистика!

the-book-of-henry-image-jacob-tremblay-jaeden-lieberher-naomi-watts-600x338 the-book-of-henry-naomi-watts-600x338 the-book-of-henry-poster bookofhenrylarge

Премиерата на „The Book of Henry” е на 16 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *