Майкъл Кийтън - „Бийтълджус”
Майкъл Кийтън – „Бийтълджус”

Както преди четири години бяхме сигурни, че вече се върви сериозно към реализация на дълго мислената идея за продължение на „Beetlejuice”, така с днешна дата нещата не са мръднали (много). Оказва се, че идеята не е у/отмряла, въпреки че след относителната готовност на сценаристите Сет Греъм-Смит и Дейвид Каценбърг и присъединяването на лудичкия Тим Бъртън някак си бързо престана да се говори за пристъпване към снимачен период, а миналото лято режисьорът направо си заяви, че чака „подходящите обстоятелства, за да направи продължение” на култовия си филм от края на 80-те години.

Може пък да е дошло това време, защото според Deadline Майк Вукадинович, който е автор на независимата научно-фантастична история от Сънданс „Rememory”, е бил поканен да пренапише оригиналния сценарий на Греъм-Смит за Warner Bros. Авторът си остава в продуцентския екип на филма чрез KatzSmith Productions, а Бъртън и Майкъл Кийтън са били въодушевени от идеята да подготвят „Beetlejuice 2” докато си действат по игралния филм за слончето Дъмбо, възложен им от Disney. Но – предупреждаваме, че е рано за радостни възгласи, защото нито Бъртън, нито Кийтън са подписали договори, така че всичко е все още само в сферата на добрите пожелания!

Вече сме се уморили да казваме „Вече е време и всичко ще се нареди!” и… само след няколко месеца става ясно, че надеждите ни са били напразни. Колкото и да са навити всички, Бъртън е човекът, който трябва да прецени дали са му достатъчно „подходящи” обстоятелствата, за да предприеме решителният ход – и веднъж завинаги да се свърши с това колебание – ще го има ли, няма ли да го има?! Много харесваме този (и повечето други, де) филм на шантавия ексцентрик и бихме се радвали да го видим как се вихри отново в действие, но изпитваме и сериозни опасения, че с нападналата го (напоследък) творческа немощ той може и да окепази нещата, затова все още сме в колебания как да приемем реалността.

Ще изчакаме още малко – да видим накъде се ориентира, и ще преценим тогава дали да ръкопляскаме или да свием скептично устни в очакване на новата авантюра…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *