Може да изглежда странно, че покрай безбройните (‘щото вече не им ги броим наистина) игрални адаптации от последните години някак си сме игнорирали ангажимента на Тим Бъртън към „Дъмбо” – споменаваме го в други новини като нещо сигурно от средата на 2015, но не сме счели за нужно да му отделим специално внимание. Може да е и лично безразличие – хич не си падам по тази класическа анимация, може би защото ми е скучна и дебилна. Вероятно впечатлението е резултат от ненавременното й гледане, но това са фактите. И лично аз щях да съм по-доволна, ако проектът въ-об-ще се разпадне, но… не би! И затова дойде време да обобщим какво е ясно и какво се очаква да бъде изяснено…

Според Variety, в момента Майкъл Кийтън е в преговори с Disney за ролята на злодея Вандемиър, който поема контрола върху цирка и експлоатира чаровното, гушкаво слонче Дъмбо и неговата майка. Ако събитията се развият в благоприятна посока, Кийтън ще се присъедини към увеличаващия се екип на (принципно) любимия ни Тим Бъртън – в роли ще влязат Дани ДеВито (като бившият собственик на цирка, от когото злодеят го купува) и Ева Грийн (тя ще е французойката-майсторка по въздушна акробатика Колет), а също вероятно и Колин Фарел, който преговаря за една от главните роли – овдовял татко на две рожби от Кентъки, който се сприятелява с Дъмбо.

Бъртън и Кийтън не са работили заедно от 25 години! Разбира се, не е възможно да бъдат пренебрегнати трите „В” – „Beetlejuice”, „Батман” и „Батман се завръща”, ала времето със сигурност е оставило отпечатък върху двамата и енергията, с която биха работили отново заедно, вече е съвсем различна (спомняме си слухове, че са обсъждали продължение на „Beetlejuice” – за момента очевидно идеята е „замразена”). Не е ясно още как ще бъде структуриран сюжетът, но при положение, че Бъртън се обгражда с първокласни актьори, може да се обзаложим, че CGI-животните ще си поделят екранното време с „човешките” персонажи в историята.

Нужно е да се отбележи, че (на) игралният „Дъмбо” (лошо му) се пише от Ерън Крюгер („Трансформърс”), а продуцент е Джъстин Спрингър („Tron: Заветът”). При все че няма конкретна премиерна дата, очаква се снимките на „Дъмбо” за стартират по някое време през 2017. И май вече се позабравиха плъзналите в мрежата шеги, че в ролята на Дъмбо може да очакваме да се появи… Джони Деп!

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Каква ирония – „Бърдмен“, който в известен смисъл е критика на консумеризма и на комерсиализма, върна в консуматорското и в комерсиалното кино главната си звезда 😀