Бийтълджус

Преди две години се чуха по-сериозни подробности около „Бийтълджус”-продължение – Сет Греъм-Смит и Каценбърг-син имаха желание за работа по проекта, ако получат „благословията” на автора на оригинала, а ние силно стискахме палци Бъртън да каже „не без мен!” и да се включи към разработване на идеята. Защото, ако въобще ще има продължение – закъде без „таткото”?!

Сега вече става ясно, че неуморимият Тим Бъртън се кани да режисира по сценария на Смит и Каценбърг. Условието му беше да получи добър сценарий. Може би наистина се е получил добър, въпреки че след като единия от юнаците му написа „Тъмни сенки” и той го направи – не бихме казали, че представите ни за „добро” (във вампирския случай) се припокриват с тези на триото автори… Също се говори, че Бъртън първо е обмислял да се оттегли от „Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children”, но за щастие на продуцентите от Fox май ще ги прави и двата.

Сега целта е да се осигури поне оригиналния „дует” от преди четвърт век – Бъртън + Майкъл Кийтън. Идеята е да се направи директно продължение и действието да започне двадесетина години след финала на първия филм. Кийтън още не е обелил и дума, но по заобиколни пътища е стигнала информация за неговото въодушевление от шанса проекта да се реализира – и да го поканят, разбира се! Изглежда за момента Уинона Райдър не е включена в заверата. И макар че все още няма определена премиерна дата, продължението на „Бийтълджус” вече доста сигурно върви към реализация. Явно ще го бъде.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *