Както има новини, които ни печелят от раз, без да знаем никакви допълнителни подробности за проекта, така има и такива, които ни губят още със заглавието си. Римейк на обичана класика, каквато е „Death Wish” с Чарлс Бронсън, и имената на Илай Рот и Брус Уилис в едно изречение – никак, ама никак не ни звучи интригуващо. Едно време може би, но днес…

В началото следяхме идеята за нова интерпретация на романа „Death Wish” на Брайън Гарфийлд, вдъхновил едноименния филм с Бронсън, както и последвалите четири продължения, но загубихме интерес доста бързо, след оттеглянето на Джо Карнахан в качеството му на режисьор, след като от MGM натискат в главната роля да влезе според нас (а и според доста други хора, включително и Карнахан) неподходящия за ролята Брус Уилис. След това в проекта се включи притежаващият доста спорни качества като режисьор Илай Рот, който от двата „Хотелът на ужасите” насам няма свестен филм, и ние тотално загубихме интерес.

Сега се включваме по-скоро по задължение, за да отразим появата на първия трейлър на филма. За тези, които не знаят историята, филмът разказва за Пол Кърси (Уилис) – архитект от Чикаго, който взима правосъдието в свои ръце, след като жена му (Елизабет Шу) е убита, а дъщеря му (Камила Морон) е насилена в собствения им дом.

Само на Брус Уилис му се спи повече отколкото на нас… Трябваше и от „Death Wish” да направят един франчайз за Джейсън Стейтъм, по подобие на „Механикът” (който също е римейк на филм с Чарлс Бронсън) и да се свърши цялата работа. Колкото и слаб актьор да е Стейтъм и да прави едно и също нещо отново и отново, поне все още има харизма и не изглежда отчаян от живота.

Честно казано, не ни се коментира повече. Изглежда ни ужасно невдъхновено и, на този етап, нямаме никакво намерение да гледаме филма.

death-wish-bruce-willis-vincent-donofrio

death-wish-bruce-willis-1

DeathWishPoster
Режисьор на „Death Wish” е Илай Рот, а сценарият е дело Джо Карнахан, по едноименния роман на Брайън Гарфийлд. В ролите са Брус Уилис, Елизабет Шу, Камила Морон, Винсент Д’Онофрио, Джак Кеси, Дийн Норис, Майк Епс и др.

Премиерата е 22 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Бахти, не е като преди десет години да нямаше римейк.
    Тия, щатските киномайсторе, са толкова безидейни, че дори и четвърт век не могат да изтърпят, без да римейкват всичко де що има.

    С нетърпение чакам и беге индустрията да ги удари римейк вълната. 🙂

  2. Изгледах трейлъра и се канех да напиша – „изглежда ми като отвратителна глупост“, когато видях, че Узумаки ме е изпреварил с почти дословно същия коментар. Но какво да направиш, големите умове мислят по сходен начин.