Карнахан

Миналата година, след като стана ясно, че „Fox” не се интересуват от идеите му за рибуута на „Daredevil” (който още не си е намерил режисьор, между другото), Джо Карнахан обяви, че започва работа по римейк на класиката „Death Wish”. Тогава говореше колко е актуална историята, как би изглеждал римейкът в днешен Лос Анджелис и правеше сравнения с „Drive” („Живот на скорост”) на Николас Виндинг Рефн. Споменава също, че останалите му проекти – „Killing Pablo” за Пабло Ескобар и екранизацията по „White Jazz” на Джеймс Елрой, например – също вървят напред, но беше доста очевидно, че „Death Wish” му е приоритет.

Сега разбираме, че Карнахан е напуснал проекта поради „творчески различия” със студиото. Според непотвърдената информация, шефовете са искали Брус Уилис за главната роля и режисьорът напълно разбираемо си стегнал багажа. Не сме сигурни дали той действително е искал Ръсел Кроу за главната роля и Франк Грило в ролята на брат му, каквито бяха част от слуховете, но явно не е искал Уилис и ние напълно го разбираме. Нямаме нищо против актьора, напротив, но тази роля вече я е пробвал (с леки вариации) и просто не е за него – направо виждаме физиономията, с която се носи из целия филм. Но ако трябва да сме честни, и Ръсел Кроу не ни върви много. И без това историята ни е до болка позната, ако ще се прави този филм, нека има нещо ново.

Явно проблемите с „Death Wish” са причината междувременно Карнахан да започне работа по екранизация на вампирския комикс „Undying Love”, за който ви съобщихме в края на миналата година. И понеже в наше време не си истински режисьор, ако подготвяш само по един проект във всеки даден момент, Карнахан все още не се е отказал от „Continue”, история за бивш войник (режисьорът готвеше ролята за Грило, с когото се е сдушил на снимачната площадка на „The Grey”), който изживява един и същи ден, отново и отново, бягайки от загадъчни убийци.

На всичкото отгоре сега се носят слухове, че Карнахан обмисля и „Narco Sub” за „Fox”, нарко-екшън-трилър, който Тони Скот възнамеряваше да режисира. С две думи, докато не започнат снимките, въобще не залагаме на което и да е от изброените по-горе заглавия.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *