Обмисляхме дали да не направим специална рубрика „всичко, което изпускаме от Comic-Con”, поне да си знаете, че там може да откриете разни позакъснели новинарски подробности… Дойде ред и на Доктор Дуум (Doctor Doom) или по-скоро да споделим какво стана известно по негов адрес на завършилия миналата неделя гигантски комиксов (и всякакъв!) конгрес в Сан Диего.

В панела на втория сезон на „Legion” неговият създател, продуцент и шоурънър Ноа Хоули сподели, че в момента работи по филм, предназначен за Fox, посветен на прочутия доктор, противник на Фантастичната четворка. Според THR Хоули в момента действа по сценария и (вероятно) се готви да режисира филма.

20th Century Fox с право са решили да обърнат гръб на четиримата си супергерои, след като и „рибуут”-та от преди няколко години не помогна за събуждане на интереса към тях – по-идейният поглед към тази част на рисуваната комиксова вселена, създадена от Стан Лий и Джак Кърби, е да се търси ракурс през историята на „лошия”. Според наблюденията върху феновете, Доктор Дуум е един от най-популярните комиксови злодеи.

След като Fox са решили да започнат „на чисто”, това открива прекрасни възможности пред Хоули, който знаете как добре се справя с предизвикателства (да не забравяме, че освен „Legion” в актива му също е и „Фарго”). Компанията доказа, че ще търси шанс за привличане на публика със супергеройски филми, които не се подчиняват на очаквания и шаблони – „Дедпул”, „Логан: Върколакът”, говори се, че ще направят и „New Mutants” – „кръстоска” между супергеройски екшън и хорър.

Да видим какво ще се получи от самостоятелен проект, посветен на Доктор Дуум

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

    1. Защото не си чел добрите комикси с него.

    2. Или просто ми се повдига от всичко, свързано с F4.

    3. Интересни и обичани герои, ама толкова са ми безразлични и на мен.
      Трябва да споделят правата им с Марвел, те от дърво и енот направиха хит, ще раздвижат и 4-та.

  1. Ноа Хаули е много добър… TV шоурънър, който посмъртно няма как да изнесе на плещите си многомилионен филмов блокбъстър. Кое кара Фокс да след цели четири скапани FF4 филма да продължават да гнявят и да се мъчат да направят свестен франчайз от това? Колкото и да ми е досадна MCU напоследък наистина това е единственото място, където FF4 има някакъв шанс да стане нещо повече от откровено петно в блокбъстър усторията. Тоя „проект“ в най-добрия случай ще стигне „висините“ на Dracula Untold.