Train to Busan” показа на света, че Южна Корея умее да прави качествени зомби ужаси, които да не са само кръв и вътрешности, а и да носят послание със себе си. Успехът на филма логично амбицира и други режисьори да се възползват от желанието на света да види още и още подобни сюжети. Разбира се, повтаряйки същата схема ще е просто бледо копие, затова мнозина решиха да разнообразят. „Rampart” пренесе действието векове назад във времето, но за съжаление се провали с гръм и трясък в бокс офиса. Поне получи достоен заместник в лицето на сериала „Kingdom”. „The Odd Family: Zombies On Sale” наблегна повече на комедията и абсурдността, но отново не успя да спечели интереса на публиката.

Докато всички чакаме „Peninsula”, мащабното продължение на „Train to Busan”, е време да обърнем поглед и към още един предстоящ зомби филм от Южна Корея, който носи простичкото име „#Alive”.

Вижте и рекламата:

https://www.youtube.com/watch?v=DWNYCslRAxo

#Alive“ разказва историята на Джун Ву (А-ин Ю), който е самоизолирал се геймър, прекарващ дните си блажено вкъщи. Неизвестен вирус, който превръща хората в кръвожадни зомбита, обаче много скоро ще прекъсне добре изградената му идилия. Джун ще трябва да вкара в действието всичките си умения, за да може да оцелее в екстремната ситуация. На помощ му идва съседката Ю Бин (Шин-Хе Пак). Двамата трябва да обединят усилия и да намерят начин да се спасят от зомбитата в изолирания жилищен комплекс.

Кадрите, които можете да видите по-горе, със сигурност не изглеждат зле и обещават за много екшън, бързи, гладни и прекрасно изглеждащи зомбита и затворени пространства. Точно формулата, която направи и „Train to Busan” толкова успешен. Дали това ще помогне и на „#Alive“, предстои да разберем.

Вижте и двата официални плаката на филма:

06460a8b-9e3e-429b-969e-264ed2ebad78

990fca73-45b8-4279-ac16-74f3cb18e716

#Alive” е режисиран от Ил-хянг Чо. Сценарият е дело на Чо и Мат Найлър. Найлър е помогнал да адаптират собствения му сценарий „Alone”, върху който е базиран корейският филм. В главните роли са А-ин Ю и Шин-Хе Пак.

Премиерата е насрочена за след по-малко от месец на 24 юни. За момента няма информация за разпространение извън Южна Корея, но това сигурно ще се промени през идващите седмици.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *