Падаме си както по комикси, така и по живи мъртъвци, а когато двете са в комбинация, пълним гащите от кеф. Последните две години бяха белязани от екзалтацията около „The Walking Dead”, но този път новината касае друго заглавие със сходна тема и формат. Става въпрос за предстоящата екранизация на „Remains“, създаден от автора Стийв Найлс и художника Киърън Дуайър през 2004 г. Комиксът разказва историята на ядрен апокалипсис, отприщил зомби инвазия. Въпреки шаблонния си сюжет, „Remains“ е преди всичко отлично нарисуван и има впечатляващи корици, което му носи престижната Eisner Award (комиксовия еквивалент на Оскар).

Адаптацията на кървавото undead-заглавие е дело на режисьора Колин Тейс, а в главните роли ще видим Грант Боулър, Ланс Редик, Тони Сайпръс и Мико Хюс, който е жанров ветеран (неговата детска версия навремето си спечели слава в жанровите кървища с участието му в „Гробище за домашни любимци“ и седмия филм за Фреди Кругър). Проектът е телевизионен и ще бъде завъртян (може би) през есента по канал Chiller. Ето ви постер, подготвен и разпространен специално по повод geek-събитието Comic-Con:

„Remains“

Изглежда готин и ни кефи най-вече придържането към комиксовата естетика и стилистиката на първоизточника. Считаме, че дори и да не си фен на зомбитата, подобен плакат би стоял отлично на стената в стаята ти, стряскайки гаджета, родители и крадци. Ще гледаме заглавието, дори и само заради Найлс, който отдавна е име, пък и се кефим адски много на вампирите в „30 Days Of Night“. Ако искаш още информация за предстоящия „Remains“, тук можеш да се насладиш на подробен репортаж от снимачната площадка, а ето и някакъв behind-the-scenes кадър, който показва един от героите на филма, намерил безопасно място в метална клетка, която би трябвало да го пази от ордите човекоядци:

„Remains“

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *