В новините ни за предстоящата адаптацията на „Лебедово езеро” на Чайковски и подготвяния неозаглавения трилър по сценарий на Стивън Найт с Бенедикт Къмбърбач и Джейк Джиленхол, с които се свързва името на Лука Гуаданино, споменаваме последния му филм „Call Me by Your Name”, но се оказа, че досега не сме писали по-подробно за него, което е странно – италианският режисьор ни е любимец и гледаме да сме в час с отразяването на проектите му. Сега поправяме тази грешка като ви представяме първите два клипа от филма, които циркулират в интернет вече от доста време.

Call Me by Your Name”, който беше представен на Сънданс, където беше оценен изключително високо както от критиката, така и от публиката, и рано-рано беше посочен като фаворит за големи награди, е екранизация по едноименния роман на Андре Акиман, разказващ за връзката между тийнейджър и по-възрастния асистент на баща му, която възниква лятото на 1983 г. в семейната вила на момчето в Италия. В ролите са Тимъти Шаламе и Арми Хамър.

Вижте двата клипа, в които ще откриете много от познатия стил на Гуаданино.

Адски много ни се гледа „Call Me by Your Name” и нямаме никакво съмнение, че ще ни хареса, при това много. Стилът на Лука Гуаданино, който ни е ужасно на сърце, се връзва перфектно с историята и това явно личи от горните клипове. Разбира се и актьорите имат огромна заслуга за цялостния ефект. Радваме се, че Арми Хамър е избрал да участва в подобен проект – той е отличен актьор и има нужда да си почине от блокбастър-киното. Стискаме палци „Call Me by Your Name” да дойде и в нашите кина.

Вижте и един малко по-подробен синопсис.

Лятото на 1983 г. в северна Италия, 17-годишния Елио Пърлман (Шаламе) прекарва дните си в семейната си вила от XVII в., мързелувайки и флиртувайки с приятелката си Марзия. Един ден Оливър (Хамър), чаровен 24-годишен американец, работещ върху докторантурата си, пристига като част от програмата за стажанти, за да помага на бащата на Елио (Майкъл Стълбарг), който е изтъкнат професор по гръко-римска култура. Насред огрените от слънцето великолепни пейзажи, в течение на лятото, което ще промени живота им завинаги, Елио и Оливър откриват опияняващото красота на събуденото желание.

Режисьор на „Call Me by Your Name” е Лука Гуаданино („I Am Love”, „Голямото плискане”), а сценария е дело на Джеймс Айвъри („Имението „Хауърдс Енд”, „Остатъците от деня”) по романа на Андре Акиман. В ролите са Арми Хамър, Тимъти Шаламе, Майкъл Стълбарг, Естер Гарел, Амира Касар и др.

Премиерата е 24 ноември.

CBYN (2)

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *