Фелисити Джоунс
Фелисити Джоунс

Обичаме подобни новини – три в едно „хубавини”. Адски харесваме както Фелисити Джоунс („Теорията на всичко”, „Rogue One”), така и италианския режисьор Лука Гуаданино („I Am Love”, „Голямото плискане”), а и не познаваме човек (сигурно има някъде, но не и в нашите среди), който може да остане равнодушен пред безсмъртното произведение на Пьотър Чайковски „Лебедово езеро”, така че стискаме палци този проект да се осъществи.

Variety и The Hollywood Reporter съобщават, че Фелисити Джоунс е била привлечена от все още неозаглавен проект, базиран на „Лебедово езеро”, за режисьор на който се спряга Лука Гуаданино. Автор на сценария е Кристина Лорън Андерсън (присъстваща на първо място в Черния списък за 2014 с „Catherine the Great” – явно обича руската история и култура) и според информацията, нейната версия няма да бъде мюзикъл. Това е и единственият момент, който ни притеснява. Историята може да се запази (и вероятно ще), но „Лебедово езеро” без музиката и без балета, не е „Лебедово езеро”. Все едно да четеш  Шекспир в проза.

Изглежда обаче никой друг не е „притеснен”, защото се съобщава, че проектът е предизвикал наддаване между големите студия, включително Universal, Paramount и TriStar, така че явно има потенциал. Между другото, филмът ще се продуцира от Mandeville Films, а WME ще го продават.

С интерес ще следим развитието на този проект и дали Лука Гуаданино ще го предпочете пред все още неозаглавения трилър по сценарий на Стивън Найт със Бенедикт Къмбърбач и Джейк Джиленхол, за който ви съобщихме преди време. И отново във връзка с Гуаданино, с огромно нетърпение очакваме получилия отлични отзиви „Call Me by Your Name” с Арми Хамър, както и римейк на „Суспирия”, който в момента е в постпродукция.

В случай, че не сте запознати с историята на „Лебедово езеро”, пуснете си мъничко от класиката на Чайковски и се запознайте със синопсиса, представен от Wikipedia:

В деня на своето пълнолетие принц Зигфрид се влюбва в Одета – омагьосана от злия магьосник фон Ротбарт в лебед. Одета възвръща човешкия си облик през нощта. Тя живее в гората, заобиколена от верните си приятелки – също омагьосани в лебеди. Магията може да се развали само от силата на истинската любов. Влюбеният Зигфрид се кълне във вечна вярност и обещава да обяви годежа на следващия ден по време на бала в двореца.

Ротбарт се появява на бала, придружен от дъщеря си Одилия, омагьосана да изглежда като Одета. Зигфрид и Одилия танцуват и в края на вечерта заблуденият Зигфрид се кълне във вярност на Одилия. Одета е съкрушена, Ротбарт ликува. Зигфрид осъзнава грешката си и тръгва да търси Одета. Намира я на брега на езерото. Тя се самоубива и той я последва. Неможейки да се оженят приживе, те се събират в смъртта. Ротбарт, силата му и замъкът му са унищожени. Девиците-лебеди са свободни и в човешки облик и танцуват в почит на душите на влюбените.

vw__swan_lake_by_toughtink

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *