Тази сутрин ни посрещат доста лоши новини. Първо, научихме, че нашият личен бог Даниел Дей-Луис ще се пенсионира (нещо, което няма да отразяваме, тъй като е прекалено тъжно), и второ, съвсем официално, Фил Лорд и Крис Милър, които общо взето бяха единствената причина да се вълнуваме по адрес на предстоящия самостоятелния „Star Wars” филм за младия Хан Соло, са напуснали продукцията, при това в самия край на снимачния период.

Ето публикуваното на официалния сайт на Star Wars становище на Lucasfilm, в лицето на изпълнителния директор Катлийн Кенеди, която ни уверява, че „все още неозаглавеният филм за Хан Соло ще продължи напред с режисьорска смяна”:

Фил Лорд и Крис Милър са талантливи творци, които събраха невероятен екип, но стана ясно, че имаме различни творчески виждания за филма и решихме пътищата ни да се разделят. Нов режисьор ще бъде обявен скоро.

А ето и отговора на двамата режисьори Фил Лорд и Крис Милър:

За съжаление, нашата визия и процес на работа не са на една линия с тази на партньорите ни по проекта. Обикновено не сме фенове на израза „creative differences”, но в случая клишето е вярно. Наистина сме горди от невероятната и първокласна работа на нашия екип.

Variety добавят, че според техен източник, между двамата режисьори и Кенеди и сценариста и продуцент Лорънс Каздън е имало търкане още от самото начало. Тя даже не харесвала начина, по който си „сгъвали чорапите”. Много тъжно! Още веднъж, адски харесваме Лорд и Милър, които направиха чудеса с привидно безперспективни проекти като „Облачно с кюфтета”, „Внедрени в час” и „Lego: Филмът”, и напускането им лично за нас е сериозен удар.

Учудващо е, че при такова неразбирателство процесът е напреднал толкова много. Обикновено „творческите различия” лъсват още в началото и двете страни се разделят – видяхме подобна ситуация с Джош Транк и филма за Боба Фет – докато тук, филмът се снима от януари и реално остават само три седмици до края на снимачния период. Това е безпрецедентна ситуация за филм от подобен калибър (смятаме, че при „Rogue One” и „Justice League” случаят е малко по-различен) и не ни е ясно кой режисьор ще се нагърби със закърпването на положението.

Какво ще се случи с този филм тепърва предстои да разберем, но засега, освен режисьорската рокада, всичко друго остава непроменено: сценаристи са Лорънс Каздън („Империята отвръща на удара”, „Силата се пробужда”) и Джон Каздън („The First Time”), а в ролите са Олдън Ерънрайх (Хан Соло), Доналд Глоувър (Ландо Калризиан), Йонас Суотамо (Чубака), Уди Харелсън, Фийби Уолър-Бридж, Емилия Кларк, Танди Нютън и Майкъл К. Уилямс.

Непроменена остава и премиерната дата 25 май 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

 1. i have a bad feeling about this – от самото начало. Първо самата идея за млад Хан Соло, второ някои кастинг извращения ……..
  Ама това е безподобна глупост, от иначе професионалните екипи на Лукасфилм.

 2. Винаги така се получава, когато Продуцентите постоянно се бъркат във вижданията на режисьора за даден филм, опитващи се да налагат своите малоумни виждания за филма. Примери колкото щеш. Например най отявления такъв е Батман и Робин на Джоел Шумахер, който е меко казано МЕГА малоумен филм. И докато не спрат да се месят в раотат на твойцетио да реализират вижданията си за даден филм все така ще се бълват простотии и олигофрении от Холивуд. После пък се чудят, защо филма е тотален провал…. Ами заради вас малоумници, задето се месите…..
  Разбираемо, че има една главна линия на прогрес както например е във вселените на Марвел и ДС, но това не пречи на вижданията на даден режисьор да реализира, нещо по различно и качествено.

  П.С. Почит съм сигурен, че Продуцентите и тук са се опитали да наложат „сигурната линия“ на оригиналните Междузведни войни… Видяхме го в Силата се пробужда…..

 3. Кенеди може да си го начука. Това бяха адски добрите режисьори….

  1. Но ако са свършили 80% от работата , новият режисьор няма какво толко да прави

  2. Ще видим Howard какво ще направи, а той тръгна яко надолу като Ридли. Лошото е, че ще има презаснемане .

 4. А междувременно „The Flash“ все още няма режисьор и както знаем дуото Милър/Лорд бяха първият избор за филма, но избраха този проект с който вече нищо не ги свързва. Така че DC да почнат да звънят на двамата и да им дадат творческата свобода за един интересен, авторски и забавен филм за Светкавицата, както те биха го направили защото определено имат необходимата визия за този герой.
  И отново е в сила старата максима „Всяко зло за добро!“ 😉

  1. Тук съм напълно съгласен с теб. Тези режисьори имайки предвид филмографията им са чудесен избор за направата на един напълно сериозен но и леко забавен свежарси филм за Светкавицата.