Някои заглавия се обявяват още преди да съществува сценарий. След това зрителите постоянно получават новини за избрани актьори, разнообразни промени сред екипа, последвани от различни тийзъри и трейлъри. Други филми обаче тихомълком се появяват на хоризонта, често без дори и да подозираме за тяхното съществуване. Такъв, поне за нас, е случаят с Първата поличба (The First Omen), който се явява предистория на култовата хорър трилогия Поличбата (The Omen), стартирала през 1976 година от Ричард Донър. Има и четвърти филм, появил се директно на видео, но него можем да игнорираме спокойно.

Припомняме ви, че оригиналните филми се фокусираха върху своя основен антагонист Деймиън – антихристът на Земята. Всяка част проследява отделен етап от неговия живот и желанието му да властва над човешкия род. Четвъртият филм прехвърли тази отговорност върху малко момиче, но феновете въобще не успяха да го приемат, поставяйки край на планираните следващи продължения. През 2006 година се появи римейк с Лиев Шрайбър и Джулия Стайлс, но и той не се справи със задачата да улови това, което направи оригиналния Поличбата толкова успешен.

Вижте първия кадър от подготвената предистория:

В Първата поличба млада американка е изпратена в Рим, за да започне своя нов живот като монахиня. Там тя ще се сблъска с ужасяващо зло, което ще я накара да се усъмни в собствената си вяра. В същото време ще разкрие зловеща конспирация, която има за цел да доведе до раждането на сина на Сатаната.

Признаваме, че не звучи особено интригуващо, а и сякаш има за цел да копира идеите на филми като Екзорсистът на Папата и Монахинята, най-вероятно с надеждата да привлече точно тази публика. Какъв ще е крайният резултат, ще разберем през април месец следващата година, когато е насрочена и официалната премиера.

Първата поличба (The First Omen) е режисиран от Аркаша Стивънсън, която е и сценарист наравно с Тим Смит и Кийт Томас. Това ще е и пълнометражен дебют за режисьорката, която до този момент има предимно епизоди на сериали във филмографията си. В ролите ще видим Нел Тайгър Фрий (Servant), Бил Най, Соня Брага, Ралф Инесън и други.

Премиерата е насрочена за 5 април 2024 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *