Едва ли ще изненадаме някого като кажем, че обожаваме филмова музика (или „original score”, както му казват на запад) и проявяваме любопитство към всичко, свързано с нея и с любимите ни композитори. Композитори като Джон Уилямс, Джери Голдсмит, Джеймс Хорнър, Енио Мориконе, Дани Елфман, Алън Силвестри, Базил Поледурис и Ханс Цимер (и много други, разбира се), които, както се казва, са написали музиката на детството ни.

В този ред на мисли, очакваме с огромно нетърпение документалния „Score: A Film Music Documentary”, който отдава почит на този изключително важен елемент от едно филмово произведение (често пренебрегван от хора, които нищо не разбират от това изкуство) и обръща поглед към филмовите композитори и тяхната история и работа.

И тук идва една леко срамна част. Въпреки че, както казахме, очакваме „Score: A Film Music Documentary” с огромно нетърпение, оказа се, че досега не сме ви представили трейлъра, който се появи още в началото на май. Открихме го току-що, докато четяхме ревюта за филма и решихме да си припомним трейлъра и да видим какво сме написали. Срамота.

Вижте и – не че по принцип не го правите, но тук е важно да му обърнем внимание – слушайте!

Не знаем за вас, но като оставим настрана желанието ни да гледаме филма, и сега, както и след първия път, когато гледахме трейлъра, зареждаме такъв солиден плейлист, че ни трябват няколко дни, за да го изслушаме целия.

По същество, не виждаме как може да има любител на киното и на филмовата музика в частност, който да не поиска да гледа „Score: A Film Music Documentary”. А добрата новина е, че вече има ревюта и очевидно филма го бива.

Оставяме ви с един постер.

плакат

Режисьор и сценарист на „Score: A Film Music Documentary” е Мат Шрейдър. Основно на екран ще видим Джеймс Камерън, Ханс Цимер, Дани Елфман, Куинси Джоунс, Рейчъл Портман и Трент Резнър, а наравно с тях поява имат Джон Уилямс, Ранди Нюман, Хауърд Шор, Александър Деспла, Хари Грегсън-Уилямс, Junkie XL, Патрик Дойл, Стив Яблонски, Томас Нюман, Беър МакКрийри, Джон Пауъл, Брайън Тейлър, Джеймс Хорнър, Енио Мориконе, Ленърд Молтин и много други.

Филмът е в кината от 16 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *