Ако си направил няколко добри роли, значи би трябвало да притежаваш актьорски талант и всичките ти трагични изпълнения реално трябва да са по вина на режисьорите. Такава поне е теорията. Проблемът е, че актьори като Марк Уолбърг например или в случая Даниел Радклиф непрекъснато я поставят на изпитание и често ужасно ни затрудняват да приемем, че всъщност ги бива. Защото когато са зле, те са толкова зле, че болката да ги наблюдаваме как се мъчат замъглява спомените за филмите, където са били добри.

Казваме всичко това, за да илюстрираме факта, че всеки път, като попаднем на филм с Даниел Радклиф, сме леко притеснени в коя посока ще се наклонят везните – в посока чудесното му представяне в „Swiss Army Man” или нещо в стил лоботомията „Виктор Франкенщайн”. В случая с „Jungle” на Грег МакЛийн („Wolf Creek”, „The Darkness”, „The Belko Experiment”) има предпоставки да е първото, тъй като отново става дума за по-физически ориентирана роля – открили сме, че колкото по-малко приказва Радклиф, толкова по-добре се представя.

Jungle” е екранизация по мемоарите на Йоси Гинсбърг, който през 1981 г. оцелява три седмици в некартографираните части на боливийската част на амазонската джунгла, след като инцидент със сал го разделя от приятелите му. Режисьорът Грег МакЛийн споделя:

Това е невероятна история за оцеляване. Невероятно емоционална и духовна заради това, през което преминава [Гинсбърг] и това, което губи и открива. Удивителна история и изпълнението на Даниел е страхотно.

Вижте първия трейлър, а веднага след това може да откриете малко повече подробности за сюжета в официалния синопсис.

https://www.youtube.com/watch?v=7c1HHspifL8

Щеше ни се да кажем, че видяното много ни харесва, но не можем. Не сме разочаровани, но не сме и доволни – изглежда ни някак… евтино. Може би технически съвършеният „Завръщането” ни разглези малко. Принципно обаче харесваме подобни филми и в крайна сметка бихме дали шанс и на „Jungle”. Ето и обещания по-подробен синопсис.

В началото на 80-те, 22-годишният израелски турист Йоси Гинсбърг и двама негови приятели – швейцарският учител Маркус Стам и американският фотограф Кевин Гейл – тръгват от боливийския град Ла Паз на „приключението на живота си”. Техен гид в некартографираните части на Амазонка е австрийския експерт Карл Рупрехтър, който среща приятелите само няколко дни по-рано и твърди, че е запознат с района. Скоро мечтаното им пътешествие се превръща в кошмар, от който не всички ще се завърнат.

Режисьор на „Jungle” на Грег МакЛийн („Wolf Creek”, „The Darkness”, „The Belko Experiment”), а сценарист е Джъстин Монжо („The Alice”) по мемоарите на Йоси Гинсбърг. В ролите са Даниел Радклиф, Томас Кречман, Алекс Ръсел, Лили Съливан, Луис Хосе Лопес, Джасек Коман и други.

Премиерата е на 11 август по време на международния филмов фестивал в Мелбърн.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *