Swiss Army Man” беше едно от заглавията, които предизвикаха най-голям шум на изминалия фестивал в Сънданс, като реакциите бяха изключително противоречиви и поляризирани. Може би сте чули за „the farting corpse movie” и за опашките от хора, напускащи прожекцията му – е, това е той. Интересното обаче е, че в която и част на спектъра да попадат отзивите (а те се простират от „модерна класика” до „пълен боклук”), всички са единодушни, че филмът е изключително странен и в голяма степен уникален в своята същност.

Сега, благодарение на A24, които разпространиха първия официален трейлър на филма, най-накрая получаваме шанс да придобием поне малка представа какво толкова му е провокативното и уникалното. Няма да казваме нищо за сюжета, тъй като е по-добре да се запознаете с него от самия трейлър. Само ще споменем, че „Swiss Army Man” е дело на Daniels (Даниелите) – псевдоним, зад който се крият Даниел Куан и Даниел Шайнарт, а в ролите са Пол Дейно, Даниел Радклиф и Мери Елизабет Уинстед.

Уау! В тази реклама има неща достойни за WTF трейлър на седмицата, но е очевидно, че качествата на „Swiss Army Man” са на несравнимо по-високо ниво от всичко, което някога се е появявало в рубриката ни. Все пак наградата за режисура в Сънданс, която бе спечелена от Куан и Шайнарт, би трябвало да означава нещо.

Като цяло трейлърът ни допада адски много – историята и реализацията ѝ изглеждат настина интересни и оригинални – и имаме огромно желание да гледаме филма. Дано ни се отвори шанс. Сега вижте и един плакат на „Swiss Army Man”, както и краткия му официален синопсис.

плакат

Ханк (Пол Дейно) е заседнал на пустинен остров без каквато и да е надежда някога да види дома си отново. Един ден обаче всичко се променя, когато на брега изплува трупът на Мани (Даниел Радклиф). Двамата стават приятели и се отправят на епично пътешествие, което ще върне Ханк при жената на мечтите му.

Режисьори и сценаристи на „Swiss Army Man” са Daniels (Даниелите) – Даниел Куан и Даниел Шайнарт, а в ролите са Пол Дейно, Даниел Радклиф и Мери Елизабет Уинстед.

Премиерата е 17 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments