Тотално бяхме забравили за подготвяния римейк на един от малкото стойностни филми на Джоуел Шумахер „Линия на смъртта”, а предполагаме, че ако не още днес или утре, то много скоро ще забравим отново за него, тъй като първият трейлър не ни предлага абсолютно нищо (нито като история, нито като стил), което да отличи филма от традиционните PG-13 тийн-хорър клишета.

Припомняме, че също като оригиналния филм, новият „Линия на смъртта” разказва за петима студенти по медицина, които се надяват да открият какво лежи отвъд линията на смъртта, като за целта умишлено се поставят в състояние на клинична смърт. Постепенно увеличавайки времето, в което са мъртви, скоро те се сблъскват с материализацията на мрачни моменти от миналото им и наравно с това (което е и новият елемент) се борят с паранормални последици, които преминават при нас от „другата страна”.

Режисьор на „Линия на смъртта” е Нилс Арден Оплев („Мъжете, които мразеха жените”, „Mr. Robot”), а сценарият е дело на Бен Рипли („Първичен код”). Актьорите, които трябва да заменят Кийфър Съдърланд, Джулия Робъртс, Кевин Бейкън, Уилям Болдуин и Оливър Плат, са Елън Пейдж, Диего Луна, Нина Добрев, Джеймс Нортън и Кирси Клемънс. Кийфър Съдърланд се завръща, но в роля, нямаща нищо общо с тази от оригинала.

Ще ни извините, но този филм ни изглежда мъртъв в зародиш. Силно, ама много силно се надяваме да не става дума за истински портал между смъртта и нашия свят. Ако не искат съвсем да повтарят оригиналната идея, могат да се постараят с нещо ново, което обаче да има какво да каже за човешката психология и същност.

Ето какво споделя продуцентът Майкъл Дъглас:

Погледнахме на оригиналния филм като на стартова позиция и сега разказваме преинтерпретираната история с нови герои. Научили сме повече и повече за света, науката продължава да отговаря на толкова много въпроси и да ни води на до момента неизследвани места, но все още никой не знае какво се случва, след като умрем. Това е въпрос, който ще си задаваме вечно.

Вижте и един постер.

Ray (Diego Luna), Courtney (Ellen Page) and Marlo (Nina Dobrev) after Marlo's flatline in Columbia Pictures' FLATLINERS.

плакат

Режисьор на „Линия на смъртта” („Flatliners”) е Нилс Арден Оплев („Мъжете, които мразеха жените”, „Mr. Robot”), а сценарият е дело на Бен Рипли („Първичен код”). Продуценти са Лорънс Марк и Майкъл Дъглас. В ролите ще видим Елън Пейдж, Диего Луна, Нина Добрев, Джеймс Нортън, Кирси Клемънс, Кийфър Съдърланд и др.

Премиерата е 29 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Вместо да пръскат пари за римейк на второразреден 90-арски хорър, можеха да направят нова трактовка със студенти по медицина, които пушат диметрилтриптамин и преживяват ego death или друг животопроменящ ефект от психиделичното преживяване. От което със сигурност щяха да почерпят по-актуални и интересни идеи, а вероятно щеше да е добра основа за по-добър трейлър, а не някаква гадост, пред която дори оригиналният филм е класи нагоре:
    https://www.youtube.com/watch?v=lfqGrVwFTU8

  2. Няма как да не се съглася и аз… Още снощи писах сходни неща за трейлъра 😀
    Тотално бях забравил, ама и не исках да си припомням…

  3. Постера е идеен. Иначе в най-най-най добрия случай ще е нещо посредствено на нивото на римейка на Зов за Завръщане и не си заслужава парите за кино, дори и да бях фен на жанра като цяло.

  4. Има филми, които просто не можеш да ги reboot-неш.

    Robocop, Total Recall са такива примери… следва това тук.