Преди известно време споделихме любопитната новина, че безгрешната Кейт Бланшет се заема с изненадващ и интересен проект – да участва във филм на канадски авангарден режисьор, който до момента не е правил нищо за масова публика. Още с обявлението, това ни звучеше като идея, която със сигурност искаме да проследим, а сега разбираме още подробности, които само изострят интереса ни.

Първо ще припомним, че става дума за Rumors на Гай Маден. Както вече споменахме, до сега Маден е правил само експериментални филми, но освен кастването на Бланшет, не знаехме нищо за историята на този нов проект. Сега научаваме, че тя ще се върти около лидерите на седемте най-развити икономики в света, които са се събрали за известната среща на върха G7. Описван като комедия, Rumors разказва за седемте лидери, които решават да отидат на разходка из природата, докато обсъждат предложенията си за това какви стратегии ще обявят в края на срещата за справяне с глобалните кризи. Те обаче се изгубват в гората, а оттам нещата само се влошават.

Няма да имаме никаква трудност да видим Бланшет в ролята на лидер на една от най-богатите държави в света, почти се чудим защо не е наистина. Останалите шест души от каста обаче ще са също толкова важни и се радваме да споделим, че една от ролите е отишла при Алисия Викандер – друга наша любимка, която прави основно интересни избори, а и не я гледаме много, така че нямаме търпение да се изправи рамо до рамо с Бланшет. Останалите роли са поверени на изключителния Чарлс Данс, когото всички познаваме като Тайуин Ланистър, Рой Дюпуа (La Femme Nikita), Златко Бурич (Triangle of Sadness), Такехиро Хира (Giri/Haji), Дени Меноше, Ники Амука-Бърд и Роландо Равело.

С една дума се заформя много впечатляващ международен актьорски екип, в история, която няма как да не е релевантна към съвременността ни, под режисурата на изключително нестандартен артист, който може само да ни изненада. Без съмнение Rumors ще бъде един от проектите, които тази година ще следим най-внимателно и ще се оглеждаме особено за първи кадри или трейлър.

Rumors е режисиран от Гай Маден по сценарий на Еван Джонсън и Гейлън Джонсън. Премиерна дата за момента не е обявена, но снимките са приключили в Унгария, така че по всяка вероятност филмът ще се появи на някой от фестивалите през годината.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *