Дани Бойл ще режисира игрална версия на „Smash and Grab”

Беше крайно време да научим нещо за нов филм на Дани Бойл и въпреки че не става дума за дългоочакваното продължение на „Трейнспотинг” – екранизацията на „Porno” на Ървин Уелш, за която самият режисьор постоянно напомня – все пак е достатъчно любопитен и обещаващ проект. Става дума за игрална преработка на документалния „Smash and Grab: The Story of the Pink Panthers”, истинската история на изключително преуспели крадци на диаманти и поглед към тяхната професия и подземния свят.

Документалният филм се е завъртял по американските кина това лято и въпреки че бил със силно ограничен показ, Бойл е попаднал на него и го е харесал – самия филм или поне историята. Той си е осигурил правата за игралната адаптация (с подкрепата на „Fox Searchlight” и „Pathé Pictures”) и фактът, че става дума за идея, която той сам развива и явно е нещо, което го вълнува, не просто сценарий, който е избрал от купчина подобни, прави проекта още по-интересен за нас.

Всичко това означава, че следващият голям филм на Бойл (не броим полицейската драма, която може би подготвя за Channel 4) може да се окаже истинска „heist” история, за разлика от последния му „Транс”, който в крайна сметка беше доста далеч от класическа кримка. Но познавайки Бойл (не се хващайте за думата, знаете какво имаме предвид), и „Smash and Grab”, както възнамеряваме да го наричаме, докато не му измислят официално заглавие, едва ли ще е типичен. Разбира се, това зависи и от сценариста, а такъв все още не е обявен.

Ще ви държим в течение с развитието на проекта, който тепърва ще се разработва, а междувременно по-долу можете да гледате трейлъра на документалния филм.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *