Не съм сигурен, че някой от екипа изпитва какъвто и да било ентусиазъм към хип-хоп музиката, но в сърцето ми има специално място за миналогодишния телевизионен хит „Атланта“ на рапъра Доналд Глоувър. И все още ми предстои да го препоръчам на човек, който впоследствие да дойде при мен разочарован.

Затова и фактът, че ни предстои повече от година чакане за продължението на супер успешния първи сезон, е малко обезсърчаващ, но няма да се оплакваме, а ще се надяваме Глоувър да ползва времето, за да вдигне летвата още по-високо. Дори към момента обаче сериалът държи челни позиции като една от най-необикновените комедийни продукции за малкия екран, като разчупва ситком клишетата и показва свеж, пълен с уместна самоирония и напушен хумор поглед към живота на цветнокожите в Атланта.

За незапознатите предлагаме да хвърлите око и на официалния синопсис:

Историята разказва за двама братовчеди с различни виждания за изкуството и комерсиализма, опитващи се да пробият на рап сцената в Атланта. Ърнест „Earn“ Марк, амбициозен отпаднал студент и дръпнатия му братовчед, който изведнъж влиза под светлината на прожекторите.

Преди дни част от първи сезон беше прожектирана в Карнеги Хол като част от събитието „For Your Consideration”, където Доналд Глоувър разкри бъдещите си планове.

Надявам се да се превърне в още по-качествен и кохерентен сериал. Наистина се радвам, че хората се свързват с него и го харесват, но искам след време, когато гледате първи сезон, да си кажете „Еха, чудесен е, но вторият ми харесва още повече.

Според него успехът на първите 10 епизода се дължи основно на различната призма, през която пречупва живота на обитателите си:

Всички истории са еднакви. Държите да видите героя, който преминава през своето пътешествие, но никой нямаше перспектива като нашата. Колкото и да изглежда, че всичко е било правено преди, важното е как ще го декорирате.

Какво повече да кажем, освен че нямаме търпение да видим как рапърът ще декорира втори сезон, след като приключи с работата си по самостоятелния „Star Wars” филм за Хан Соло.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *