Гор Вербински среща Уолтър Мити

След почти 20 години обикаляне от врата на врата из целия Холивуд „The Secret Life of Walter Mitty” си намери режисьор и според Deadline смелчагата, който ще се заеме с проекта, след като Стивън Спилбърг, Рон Хауърд и Марк Уотърс се отказаха, е Гор Вербински. По-рано днес той ни зарадва с трейлъра на „Ранго”, но никак не сме сигурни, че тази новина е също толкова добра.

Всичко зависи от това дали става дума за римейк на филма от 1947 или за екранизация на оригиналната история. Изглежда ще е по-скоро първото и това е направо ужасно! Защото, без да искаме да обидим филма, разказът заслужава съвсем нов прочит с по-малко промени, повече смисъл и режисьор, който вижда мрачната същина под комедията. Вербински определено може да е този режисьор, стига сценарият да го позволява.

Разбира се, за филм като „The Secret Life of Walter Mitty” е много важно не само кой е зад камерата, но и кой ще изпълни главната роля. Преди се споменаваха имената на Оуен Уилсън, Джим Кери, Майк Майърс, Джим Кери, Саша Барон Коен и пак Джим Кери.

Засега не е ясно кого ще избере Вербински за ролята на Уолтър Мити, който отдавна е навлязъл в английския език като нарицателно. Ако сте любопитни защо, прочетете разказа на Джеймс Търбър и ще видите, че е много повече от забавната история, за която Холивуд незнайно защо го приема.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *