Когато в края на май научихме, че Адам Уингард ще режисира сблъсъка на двете иконични чудовища Кинг Конг и Годзила в „Godzilla vs. Kong”, споменахме (дали защото „Конг: Островът на черепа” се оказа разочароващ или по някаква друга причина), че не сме много ентусиазирани за предстоящите филми от MonsterVerse-а на Warner и Legendary. Тази липса на ентусиазъм продължава и сега, но понеже сме фенове и не се знае дали в някой момент няма отново да се запалим – все пак доста харесахме „Годзила“ на Гарет Едуардс и твърдо вярваме, че може да има добри филми с гигантски чудовища, – следим развитието на тази вселена и отбелязваме по-важните моменти.

А най-новият важен момент е началото на снимките на „Godzilla 2” („Годзила 2”), покрай които научаваме няколко интересни неща. Първо, официалното заглавие на филма вече не е „Godzilla: King of the Monsters” (или поне то не се споменава никъде в официалното прессъобщение на Warner и Legendary), и второ, потвърждава се информацията (загатната и в сцените след надписите на „Конг: Островът на черепа”), че във филма Годзила ще се изправи срещу цели три свои емблематични противника. Кои са те вижте в официалния синопсис.

Новата история проследява героичните усилия на служителите на занимаващата се с криптозоология агенция Монарх, които се изправят срещу група гигантски чудовища, включително и могъщия Годзила, който влиза в битка с Мотра, Родан и своя архи-противник, триглавия Кинг Гидора. Когато тези древни, смятани досега за митове супер-видове се появяват отново, всички се борят за превъзходство, поставяйки на карта съществуването на човечеството.

Освен тези сюжетни подробности, Warner и Legendary разкриха такива и за творческия състав. Тук поне изненади няма. На режисьорското столче продължава да е Майкъл Дохърти („Trick’r’Treat”, „Krampus”), който рано-рано замени напусналия  Гарет Едуардс и е съавтор на сценария заедно с партньора си от „KrampusЗак Шийлдс.

В актьорския екип новите попълнения са Кайл Чандлър, Вера Фармига и Мили Боби Браун като семейство, което ще е в центъра на събитията, както и О’Шей Джаксън джуниър, Томас Мидълдич, Джан Дзъи, Брадли Уитфорд, Чарлс Данс и Аиша Хайндс. Също така, ще видим и завръщащите се от първата част Кен Уатанабе и Сали Хоукинс като докторите Иширо Серизава и Вивиън Греъм.

Както казахме, в момента не се вълнуваме много за „Godzilla 2”, но се надаваме, като почнат да излизат материали от филма, да се ентусиазираме. Време има – премиерата е насрочена чак за 22 март 2019.

Завършваме с една забавна снимка на режисьорите на „Годзила” и „Конг: Островът на черепа” Гарет Едуардс и Джордан Воу-Робъртс, които пожелават успех на колегите по случай началото на снимките на „Godzilla 2”. Малко им завиждаме.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Имам чувството, че Кайл Чандлър, физически не е мръднал от „Утрешен вестник“ насам.
    Преди се изправи с/у Конг, сега и с/у Годзила, понапудри си чудовищното CV