Не знаем дали защото „Конг: Островът на черепа” се оказа разочароващ или по някаква друга причина, но напоследък не сме особено ентусиазирани, нито за предстоящия „Godzilla: King of the Monsters”, нито за „Godzilla vs. Kong”, който вчера се сдоби с режисьор. THR съобщават, че Legendary Entertainment and Warner Bros. са избрали Адам Уингард да надзирава „епичния сблъсък” на двете иконични чудовища Кинг Конг и Годзила, чиято премиера е насрочена за 22 май 2020 г.

Ако трябва да сме честни, не сме много развълнувани от назначаването на Уингард, който е едно от най-известните имена на (относително) независимото жанрово кино. Доста дълго време му бяхме почитатели заради сегментите му в антологиите „V/H/S” и „V/H/S 2”, както и заради доста приятния „You’re Next”, но впоследствие не харесахме ужким големия му хит „The Guest”, а римейкът на „Blair Witch” направо ни обиди. Има малък шанс той да си върне доверието ни с „Death Note”, но се съмняваме.

За сюжета на „Godzilla vs. Kong” все още не се знае нищо, но не разчитаме на нещо супер оригинално, тъй като сценарият идва от „writers’ room”, ръководена от Тери Русио (поредицата „Карибски пирати” и „Годзила” на Роланд Емерих). А в самата „стая” са сценаристите на „Стар Трек: Отвъд” и евентуалния „Star Trek 4” Патрик МакКей и Дж. Д. Пейн, Линдзи Бийр („The Kingkiller Chronicles”), Кат Васко („Queen of the Air”), Т. С. Ноулин („Лабиринтът: Невъзможно бягство, „Pacific Rim: Uprising”) и Дж. Майкъл Стражински.

И понеже така и така се хванахме да пишем за тази чудовищна вселена, тук искаме да отбележим и последните новости около кастинга на „Godzilla: King of the Monsters” на Майкъл Дохърти („Trick’r’Treat”, „Krampus”).

Преди десетина дни Deadline съобщиха, че към актьорския състав на филма се присъединяват Сали Хоукинс, която се завръща като Вивиън Греъм – асистентката на героя на Кен Уатанабе от „Годзила“  на Гарет Едуардс, както и големият Чарлс Данс, за чиято роля все още не се знаят подробности. Те ще си партнират с Мили Боби Браун, Вера Фармига, Кайл Чандлър, Аиша Хиндс и О’Шей Джаксън. Премиерата на „Godzilla: King of the Monsters” е 22 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *