Само преди няколко дни Warner. направиха няколко календарни уточнения и промени в бъдещите си планове, в това число и за обединена чудовищна вселена, включваща Годзила и Кинг Конг, чиято кулминация трябва да е „Godzilla vs. Kong”, който е насрочен за 29 май 2020 г. Важен момент в обявените дати и размествания беше отлагането на „Годзила 2” от 8 юни 2018 г. за 22 март 2019 г. – промяна, която не отдадохме на проблеми (все пак подобни промени на премиерни дати се случват редовно), а на вероятността работата по „Rogue One: История от Междузвездни войни” да е отнела на Гарет Едуардс малко повече време, отколкото е планирано първоначално.

Оказва се обаче, че проблеми е имало и те се изразяват в оттеглянето на Гарет Едуардс от режисьорския стол. Според Deadline раздялата му с проекта „Годзила 2” и със студиото е била „мирна”, а причината е, че той е искал да се отдаде на някой по-малък проект след „Rogue One” – подобен на прекрасния му режисьорски дебют „Monsters”, вместо отново да се хвърля на високобюджетен блокбастър, който щеше да му е третият поред.

Честно казано, разбираме го човека. Вероятно и ние бихме постъпили по същия начин, но това не означава, че не сме разочаровани. Неведнъж сме споменавали, че много харесваме Едуардс, и смятаме, че направи чудесни неща с новия „Годзила” (а по всичко изглежда, че и със „Star Wars” се е справил по същия начин). Адски много искахме да видим как ще доразвие идеите си в „Годзила 2”, в който се очакваше да се появи някое от другите иконични чудовища от вселената на Годзила (като Мотра например, която беше загатната в първия филм).

Ще следим на кого ще се спрат Warner. за режисьор на „Годзила 2” и дали ще правят промени по съществуващия сценарий на Макс Боренстайн, както и какъв ще е следващият филм на Гарет Едуардс. Може най-накрая да се захване с фантастичния „Forever”, който самият Едуардс описва като „a robot Star Wars” и който разказва за младо момче и неговия робот, които обикалят галактиката. По думите на Тимур Бекмамбетов (продуцент на „Forever”), това може да е следващият му режисьорски проект, преди да се захване с „големите филми”. Както се казва, ще поживеем, ще видим!

Последно припомняме, че следващият филм от поредицата за гигантските чудовища на Warner. е „Kong: Skull Island”, който се очаква на 10 март 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Аз пък не го разбирам това с „почивката“ от големи проекти…. „оооо изморих се да правя пари“
    Скоро четох интервю с Джош Хартнет, в което сподели, че след Пърл Харбур и Блек Хоук искал да си „почине“ от големи филми, дори отказал на Нолан, оферта за новия Батман……….е скоро някой да е чувал за Джош Хартнет?
    Холивуд лесно забравя

  2. Според мен стресът е огромен при направата на тия филми. Мога да разбера решението на Едуардс и се надявам да се заеме с нещо свежо, пък било то и по-скромно като мащаб.

  3. Много лошо решение е взел Едуардс, защото Годзилата му бе трепач! Без него едва ли ще се получи, както и Pacific Rim2 няма да го бъде без дебеланкото Дел Торо.