За всеобщо учудване на почти всички хора в екипа ни, винаги съм харесвал Кирстен Дънст (просто в нея има нещо, което не мога съвсем да рационализирам и което ме привлича доста) и честичко съм ставал обект на подигравки, дори и когато съм защитавал единствено актьорските ѝ изяви. След втори сезон на „Фарго” обаче, където тя беше повече от фантастична, никой не смее гък да каже по неин адрес.

Казвам всичко това, защото именно Кирстен Дънст е причината да обръщаме внимание на първия трейлър на предстоящия хорър „Woodshock”, дело на дизайнерките на балетните костюми в „Черен лебед”, сестрите Кейт и Лора Мълейви, които правят дебюта си като сценаристи и режисьори. Друга причина са и дистрибуторите на филма А24, които както многократно сме споменавали, са отговорни за разпространението на едни от най-добрите и оригинални филми (в това число и хоръри) през последните няколко години.

Според официалния синопсис „Woodshock” представлява „хипнотично изследване на изолацията, параноята и мъката, които съществуват в свой собствен фантастичен свят” и видите ли, „излиза от пределите на жанра, за да се превърне в уникално вълнуващо филмово изживяване, което бележи появата на сестрите Мълейни като важни нови гласове в киното”.

Вижте първия трейлър на филма и преценете дали сте съгласни с тези определения.

Очевидно става въпрос за тийзър и не искам да коментирам и да правя прогнози дали филма ще го бива, но за протокола, харесвам подобни филми и имам намерение да му хвърля едно око заради жанра и както вече казах, заради Кирстен Дънст и А24.

Вижте и един кратичък синопсис, който не дава кой знае какъв допълнителен контекст на видеото по-горе, както и официалния тийзър постер.

Тереза (Дънст) е млада жена, чиито живот излиза от релси вследствие на тежка загуба, разкъсвана между крехкото си емоционално състояние и изкривяващия реалността ефект на силно канабиноидно лекарство.

плакат

Режисьори и сценаристи на „Woodshock” са Кейт Мълейви и Лора Мълейви, а в ролите са Кирстен Дънст, Пилоу Асбек, Джо Кол, Лорелай Линклейтър, Джак Килмър и други.

Премиерата е 15 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Доста vibe от Антихрист се усеща. И аз съм й голям фен след втория сезон на Фарго.

  2. Другите от екипа не харесват Кирстен Дънст?? oh my… 😀 Дринов, gimme five 😀