Точно преди година сме споделили, че целият творчески екип, който подготвя за Covert Media филма „Ophelia” е развълнуван от възможността да преоткрият един изключителен женски образ, създаден за една от най-прочутите сценични творби на всички времена – „Хамлет”. И тъй като след седмица-две стартира снимачният процес на филма, време е да споменем кой ще се присъедини към Дейзи Ридли (в ролята на Офелия) и Наоми Уотс (в ролята на кралица Гертруда) – това са Клайв Оуен, който ще влезе в ролята на чичото-узурпатор Клавдий, Джордж МакКей („Captain Fantastic”, „Pride”) ще се превърне в Хамлет, Том Фелтън (когото помним като Драко Малфой от света на Хари Потър) ще бъде Лаерт, а Девън Теръл („Barry”) ще влезе в ролята на доверения приятел Хорацио, към когото са последните думи на датския принц „Правдиво разкажи за моята съдба на тез, които поискат да я знаят!”.

джордж маккей и том фелтън
Джордж МакКей и Том Фелтън

Единственото ни притеснение във връзка с тази нова трактовка на историята за Хамлет идва от факта, че екипът ще разчита на съвременна, немерена реч и няма да се леят словата, създадени от Шекспир. Тъй като съм die-hard почитател на този уникален гений и неговото творчество, идеята да гледам сюжета, без да чувам познатите строфи, ми се струва кошмарно еретична, но… вероятно това е ключът към вниманието на младата публика?! Може би ямбичният пентаметър не е най-привлекателната структура на словото за хора, които са свикнали да махат гласните и да използват абревиатури в писмен чат, просто за да върви по-бързо… общуването.

Напомняме подробности за сюжета:

Действието се развива през 14 век, ала „Офелия” разкрива на съвременен език един опасен свят, изпълнен с предателства и убийства. Офелия е най-доверената дама на кралицата. Красива и интелигентна, тя бързо приковава вниманието на чаровния принц Хамлет и започва историята на тяхната забранена любов. Независимо от предстоящата война, похот и предателства рушат отвътре замъка Елсинор, а Офелия трябва да направи избор – между любовта и собствения си живот, защото трябва да опази много опасна тайна…

Ophelia” е базиран на едноименния роман на Лиса Клайн, сценарият е дело на Семи Челас („Mad Men”, „The Eleventh Hour”), а режисьор е Клер МакКарти („The Waiting City”). Ще очакваме новини от Елсинор!

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *