Много харесваме Виго Мортенсен. Затова и съвсем скоро посветихме текст за по-добрите му изпълнения в една ужасно богата и разновидна кариера. Поводът беше симпатичният „Капитан Фантастик“ за който Мортенсен беше номиниран за Оскар. Тъкмо се чудехме какво става с бъдещите му проекти и ето че днес получаваме информация за изключително любопитен филм, в който Виго е записал участие.

Става въпрос за адаптация по книгата „Unabomber: How the FBI Broke Its Own Rules to Capture the Terrorist Ted Kaczynski“ на агента от ФБР Джим Фрийман, в която е изложен любопитният случай на Теодор Казински, познат още като Юнабомбър – преподавател в Калифорнийския университет в Бъркли, който в продължение на 20 години изпраща писма с бомби, с които убива трима и ранява 23 души.

С режисурата и сценария са се заели Робърт Лоренц и Ранди Браун „Trouble with the Curve“. Макар точно този филм да не ни хареса особено, имаме вяра в Лоренц, който е работил като асистент режисьор по доста проекти на Клинт Истууд. Историята е страшно интересна и предразполага за вълнуващо разследване. още повече, че по това време агентите от ФБР е трябвало да се борят с усложнена бюрокрация, която е възпрепятствала работата им. Нямаме търпение да видим как ще се справят с материала Лоренц и Браун.

Снимките ще започнат чак догодина, така че ще трябва да почакаме, преди да видим крайния резултат или дори трейлър. Ако филмът е поне наполовина толкова качествен, колкото „Зодиак“, ще сме напълно доволни. Засега ви оставяме с кратък документален филм, посветен на Казински.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *