JSFA 2011

Остават само 10 дни до крайния срок за участие в ежегодния – девети по ред – български конкурс за късометражно кино Jameson Short Film Award, който се провежда в рамките на Международния София Филм Фест, и в който Jameson Irish Whiskey връчват на победителя награда от 6 000 евро и авторска статуетка.

Малко повече за конкурса може да прочетете в официалното прессъобщение.

За селекцията на 12-те най-добри кратки филма отговаря жури от утвърдени български кино творци от новата генерация. Комисията е 5 членна в състав режисьорите Весела Данчева („Анна Блуме”) и Виктор Чучков („Тилт”), актьора Ованес Торосян („Източни пиеси”, „Тилт”), оператора Антон Бакарски („Лов на дребни хищници”) и Николай Василев – режисьора на филма-победител от 2010. В началото на февруари те ще обявят 12-те претенденти за голямата награда, а международното  жури на София Филм Фест ще посочи победителя.

До 20 януари очакваме филмите, които ще се състезават през 2011 година. Късометражните творби трябва да са с над 50% българско финансиране, да са заснети след 1 януари 2010 година и да отговарят на регламента на конкурса. Формуляр и условия за участие могат да бъдат намерени на www.siff.bg или www.jameson-short.com. Документите и филмите трябва да бъдат предоставени в офиса на София Филм Фест – 16 етаж на административната сграда на НДК.

На добър час на всички!

Също така не забравяйте, че остават и 20 дни до края на възможността да участвате в първото издание на конкурса „Done In Sixty Seconds” в България.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Я, имам човек в комисията!!! Само дето нямам подходящ филм. 😉

    Но за сметка на това в 60-те секунди мисля да се вместя! 😉

  2. Супер! Аз не успях да се организирам. 🙁

    Ще ти стискам палци и ще гласувам за теб, ако го заслужаваш. 🙂

  3. Като съм готов, ще пусна линк за информация. Иначе, то журито ще си решава! 😉

    Само не ми е ясна тази клауза: "Участниците в конкурса предоставят авторските и сродните им права на ОРГАНИЗАТОРА изцяло и ексклузивно, без ограничение във времето, територията и медийните канали."

    Имаш ли представа? Не че е от голямо значение, но искам да съм горе-долу на ясно.

  4. Не съм много сигурен, но предполагам, че им даваш права да го прожектират и представят пред публика. Освен това им даваш възможност да го използват по всякакви начини свързани с мероприятието.

    Можеш да отправиш питане на сайта, момчетата са много готини и съм сигурен, че ще ти отговорят. 🙂

  5. @Тито – ето, че имаме участник, объркал двата конкурса – ТУК става въпрос за НАГРАДАТА Jameson, която ще се връчи за 9-та година на София Филм Фест, а не за "Done In 60 Sec" – новото предизвикателство на Jameson 😉 Pay attention 😀