Липсва ни Кевин Костнър, когото гледахме в почти всичко отпреди 20 години. Освен, че харесваме чудесните му роли в „JFK“ и „Съвършен свят“, го уважаваме и като режисьор, тъй като дебютът му зад камера – „Танцуващият с вълци“ е мащабен и добре скроен съвременен уестърн с класически елементи, нещо, което вече почти не съществува. Няма да коментираме „The Postman“, но определено харесваме „Свободна територия“ – третия му (и последен до момента) опит да режисира.

За съжаление след финансовия провал „Воден свят“ кариерата на Костнър тръгна надолу. В последните десет години сме го гледали в твърде малко паметни образи – като бащата на Супермен в „Човек от стомaна“ и като Анси Хатфийлд „Дявола“ в отличните няколко епизода на „Hatfields & McCoys“. Повече от всичко обаче ни се искаше Костнър да се пробва още веднъж зад камерата. Може би ще ни огрее.

Кевин Костнър на снимачната площадка на „Свободна територия“.
Кевин Костнър на снимачната площадка на „Свободна територия“.

„Имам още един уестърн, който съм написал съвместно с няколко души и бих искал да прекарам втората половина от кариерата си в режисиране на повече филми. Винаги съм давал филмите, които откривам, на режисьори, които съм вярвал, че ще се справят по-добре от мен, но има много гласове около мен, които ми казват, че трябва да се погрижа сам за нещата, които са спечелили сърцето ти. Така и смятам да направя.“

Това сподели Костнър скоро пред Vulture. Тъкмо си мислехме, че няма как новината да стане по-добра, получихме още информация от друго интервю с Variety:

„Работя по него. Около десет часа ще бъде, как ви се струва? Може би ще направя три филма от него. Има и четвърти, така че ще е цяла сага. Мога да пробвам в телевизията или просто на всеки шест месеца ще пускаме голям уестърн, който е свързан с предишния, подобно на „Жан дьо Флорет“ и „Манон от извора“. Смятам, че са доста приятни за гледане.“

На това му се вика добра новина. За съжаление ни изглежда свръхамбициозно и не сме сигурни, че в крайна сметка ще видим толкова мащабна продукция. Не е съвсем ясно какъв е гладът на публиката за уестърни, въпреки че през последните години има някакво възраждане на жанра. Ние със сигурност искаме да видим филмите, които Костнър иска да направи и му пожелаваме всичкия късмет на света.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 Comments

 1. „Месия на бъдещето“ беше доста фейл, не знам какво има да му се харесва.

 2. Сега погледнах, че филма е от 1997г., значи съм бил на около 13-14г. когато съм го гледал. Та ми е любопитно просто ако и вие сте били на същите години горе долу по това време какво пък толкова не ви е харесало във филма. Питам като човек фен и на Воден свят, т.е. явно съм с проблеми 🙂 Далеч не съм тръгнал да убеждавам някого, че филма е за оскар, но помня по едно време Кевин Костнърския хейт като се вихреше и ми се струва, че това е остатък от тази ера. Сега като участва в някакви тъпи екшъни от сорта на 3 Days to Kill ми е доста по антипатичен.

  1. съгласен. на мен тогава ми беше харесал, само че съм бил на 7-8 годинки. сега като го видя и не мога да повярвам какъв mess е тоя филм.

   воден свят е по-добър.

  2. „Воден свят“ също е доста meh като цяло, но е класи над „Месията“… и двата обаче са безсрамен rip-off на поредицата „Лудият Макс“.

  3. Безспорно. Ще е яко Гинсън и Костнър да се съберат за некъв корав уестърн.

 3. Маниак съм на тема уестърни и въпреки, че в Кевин Костнъровите филми често има нотка наивитет, ще е грандиозен кеф, ако този проект се реализира. Със сигурност ще е нещо в пъти по-добро от пародиите на онова набедено лайно и негърско-еврейска изтривалка тЪрЪнтинУ.

  1. Когато цели три слона имат общо една мозъчна клетка…

  2. Съвсем честно, Касабов… Мулти-култи повърнята се пропагандира именно от такива жидско-негърски лакеи, които, за да се харесат на господарите си, са готови да оплюват бялата раса във всяко свое фекално произведение, които някои наричат с гръмкото „филм“.

   Гузумаки… и пак се получава повече от това, с което ти разполагаш…