За преден път, честита Коледа! Черпим ви с една изключително приятна новина от изминалите седмици. Пол Верховен и сценаристът на „Робокоп“ и „Звездните рейнджъриЕдуард Нюмайър отново ще работят заедно, този път по шпионски политически трилър, който ще бъде „иновативна версия“ на еротичните трилър-класики „Фатално привличане“ и „Първичен инстинкт“. Проектът е озаглавен „Young Sinner“ и ще е първият филм на любимия ни нидерландски режисьор от „Човек без сянка“ (2000) насам, чието действие се развива в Съединените щати.

Подробностите за сюжета и естеството на продукцията бяха съобщени лично от Верховен и Нюмайър в интервю за MovieMaker.

Ед Нюмайър:

Young Sinner“ е политически трилър, ситуиран във Вашингтон, окръг Колумбия. Нашата млада героиня, която работи за влиятелен сенатор, е въвлечена в опасна мрежа от международни интриги и разбира се, има и малко секс… Разполагаме с консултант, бившия офицер от разузнаването Рон Маркс, който следи всичко, което правим, да е близо до реалността на Капитолия и шпионския бизнес, но сатирата винаги излиза на повърхността, когато Пол и аз работим заедно, затова подозирам, че новото ни приключение ще има по-лековат тон.

Пол Верховен:

В този момент, това, което Нюмайър и аз искаме да направим със сценария на „Young Sinner“, е да бъде иновативна версия на филмите „Фатално привличане“ и „Първичен инстинкт“. И няма да добавяме всякакви дигитални елементи. Те ще са колкото е възможно по-малко… Но филмът ще бъде по-експлозивен и по-достъпен за масовата публика.

Очевидно „Young Sinner“ ще бъде доста по-комерсиално ориентиран от последните три филма на Пол Верховен. Лошо няма, знаем, че той го може и това. Няма да е мащабната кървава фантастика, за която мечтаем (светът и киното доста се промениха, а и Верховен поостаря и едва ли някога отново ще видим нещо подобно от него), но и шпионски трилър с еротични елементи в стила на „Първичен инстинкт“ не ни звучи никак лошо. Принципно приветстваме всичко, което Верховен ни предложи, но еротичният трилър е жанр, който е в трагично състояние в момента – огромна част от филмите, които се снимат, са негледаеми и с повече от голям кеф ще гледаме подобен, високопрофилен проект от голям майстор като Пол Верховен.

За финал, провокирани от думите на Нюмайър за това как сатирата винаги излиза на повърхността, когато работят с Верховен, искаме отново да споменем „Бенедета“ като един от най-любопитните (не казваме задължително добри) филми тази година. Той не беше високо оценен у нас, но като че ли доста хора пропуснаха възможността да го видят именно като „self-aware“ сатира. За щастие, по света критиката оцени „Бенедета“ по достойнство, като филмът попадна и в престижната класация за 10-те най-добри заглавия за годината на Cahiers du Cinéma, което би трябвало да означава нещо.

Но както и да е, чакаме „Young Sinner“ и ще се включваме с всякакви по-интересни подробности.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *