По последна информация от Entertainment Weekly, премиерата на „Тъмната кула“ е изместена за лятото на 2017. Предишната дата беше 17 февруари, за което много се вълнувахме, но уви, ще трябва да почакаме.

Липсата на трейлър започна да става осезаема и макар скоро да излезе недовършена версия на рекламния клип, решихме да не го гледаме и да почакаме нещо качествено, преди да си формираме мнение. Сегашното отлагане е притеснително, защото с този филм студиото целеше да стартира цяла поредица, заедно със „spin-off“ сериали и прочие, а сега започва да се прокрадват съмнения дали всичко е в реда на нещата.

Разбира се, нагледахме се на много задкулисни кадри на Идрис Елба и Матю Макконъхи, които породиха доста спорове, но въпреки това не направиха трайно впечатление и честно казано бързо се забравиха.

В крайна сметка от Sony са решили да не рискуват с ранната дата и са избрали лятото -много по-напрегнат период за бокс офиса, но пък също така и много по-печеливш (ако си дръпнал правилните лостове). Рисков ход, който се надяваме да е за доброто на филма. Колкото повече време се даде на режисьора и сценарист, Николай Арсел, толкова по-добър резултат (hopefully).

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

 1. Вариантите са основно 2.Или вярват,че ще имат успех и ще се мерят с големите или нещо искат да оправят,преправят 🙂

 2. Аз този лийкнат трейлър се опитах да го намеря, но греда. Изпуснал съм промоцията 🙁

  1. Да ти кажа, не беше кой знае каква промоция, защото изключително лошото му качество оставя друг привкус. По-добре, че не си го гледал.
   Иначе Сонито се целят в лятото, заради липсата си на комикс шитни (изключая колаборацията с Марвел за Спайди), а не бива, да не се конфронтират с другите студиа за този всеобхватен пазар.

  2. Всичко в трейлъра беше лошо – особено Идрис Елба като Роланд. Тоя филм е малоумен като концепция и силно се надявам да се провали.

  3. Чак да таиш надежди за провал е грубо. Идеята е амбициозна и въпреки, че си личи Сони как отчаяно си искат франчайз, не е добре да подхождаме предубедено.

  4. Амбициозна щеше да бъде, ако бяха наели художниците от романите Майкъл Уелън и Бърни Райтсън като концептуални дизайнери по аналогия на Алън Лий и Джон Хау в трилогията „Властелинът на пръстените“, ако бяха направили адекватен, а не полит-коректен тренди кастинг и сносна адаптация, която да следва книгите, а не свободна интерпретация; също – ако бюджетът беше достоен за продукция от подобен калибър (производствените разходи за тази чекия са нелепите 60 милиона долара в момента) и ако маркетингът имаше каквато и да е тежест. В момента това… нещо е просто смърдящ булшит, а изтеклият трейлър ясно показа какъв е мащабът на нелепицата, която са забъркали.

  5. А Питър Джаксън ли следва най-добре книгите,които ги интерпретира

 3. Не знам. На мен всички тия неща и отлагания ми оставят малко горчив вкус в устата. Сякаш Sony се сетиха малко постфактум, че имат един „малък“ лиценз по Кинг и могат да го използват, за да спечелят парици. Второ премиерната дата (началната) беше леко по средата от никъде. Да не говорим, че не съм убеден особено и че Арсел може да се справи. Дано ме опровергае.

  За момента нямам съвършено никакви очаквания. По-скоро съм надъхан за първата част на римейка на IT, за който подозирам също, че може да крие изненади.

 4. Ама няма и да е лошо да пуснат скоро по един трейлър ,да видиме как ще изглеждат